Mindfulnes weekend

Tijdens deze mindfulness retraite komen we even helemaal los van ons dagelijks leven. Door de beoefening van mindfulness ervaren we rust en ontspanning die voortkomt uit het met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. De helderheid die hieruit voortkomt creëert ruimte voor het ontstaan van diepere inzichten in datgeen ons bezig houdt in het leven en kunnen richting geven of hieraan bijdragen.  

 

Uit het hoofd en in het (ontspannen) lichaam simpelweg aanwezig zijn en tegelijkertijd genieten van al het mooie dat de retraite nog meer in petto heeft. De oefeningen worden begeleid met een duidelijke instructie. Het weekend is daarmee zowel geschikt als kennismaking met mindfulness, als voor diegene die bekend zijn met mindfulness en de ervaring willen verdiepen of hernieuwen. 
  

Mindfulness

Gedurende de retraite beoefenen we mindfulness meditatie. De neiging om met opkomende gedachten mee te gaan zal verminderen en daarvoor in de plaats zal ontspanning en rust komen. Tegelijkertijd worden ervaringen door er de volle aandacht aan te schenken waardevoller en levendiger.

 

Mindful bewegen

Naast het beoefenen van meditatie zullen we ook mindful bewegen. Een mooie afwisseling op het zittend mediteren waarin we lichaam en geest weer met elkaar verbinden middels toegankelijke en ontspannende yoga en loopmeditatie.

 

Mindful aanwezig zijn

Mediteren en mindful bewegen zijn de essentie van deze retraite. We ontdekken hoe het is om mindful aanwezig te zijn bij onszelf en onze omgeving. Verder ervaren we hoe het is om mindful in contact te zijn. Contact wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter. 

 

Buiten het programma is er voldoende tijd voor ontspanning en rust. Maar ook voor yoga, verdieping, verwerking en verstilling, voor het maken van een wandeling, te verbinden met andere deelnemers, wellness (sauna, massage) en te genieten van de veelal biologische en vegetarische maaltijden. 
 

Bekijk hier het programma per dag, dagen en programma kunnen afwijken per retraite. 

 

Open workshops
Je volgt een programma in een eigen groep met als mindfulness docent Zohair Elabd, daarnaast zijn er workshops en open lessen (o.a. yoga) van andere docenten te volgen. Luister hier naar een podcast waarin Zohair spreekt over mindfulness, hij vertelt onder andere wat je kan verwachten op een retraite. 

 

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier! 
Lees ervaringen van eerdere deelnemers 

 

Mocht je twijfelen over welk weekend het beste bij je past, je kan altijd even contact opnemen om te overleggen.


Details mindfulness retraite

 

  • Weekend retraite: zie actuele data agenda
  • Verblijf: Volpension met vegetarisch biologische keuken
  • Retraite begeleider: Zohair Elabd
  • Welness: Sauna's hottub, koudwaterbad, voetenbad
  • Optioneel: Massage (niet in prijs inbegrepen) 
  • Prijzen lang weekend: €315,- in tent/camper 
    €350,- 3/4pk, €395,- op 2pk €470,- 1 p-kamer
  • Wie: Alle leeftijden, met/zonder mindfulness ervaring
  • Met: carpool/samen reis opties

Foto's Retraite

AANMELDEN (via ZoMindful gevonden, vermeld 'via docent' op het formulier en ontvang op retraite een welkomstgeschenk!Retraitecentrum & bereikbaarheid

1. De Schouw - Donkereweg 1, Noordgouwe (gemeente Schouwen) Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een beschut landgoed. Het gebouw is licht, sfeervol en ruim. Het centrum heeft een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en drie workshopruimten. Daarnaast heeft het centrum sauna's, warmwaterbad, buitenzwembad en massagekamers. De prachtige tuin heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.

 

Bereikbaarheid De Schouw in Zeeland

Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een eigen parkeerplaats op het terrein. Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de Schouw. Of naar station Goes en dan per bus (40 min).

 

Bij keuze voor een gedeelde kamer als je alleen boekt, word je ingedeeld met gelijk geslacht. Je kamerkeuze is te wijzigen zolang de voorraad strekt, dus je reispartner kan zich ook later nog opgeven.  

Aanmelden

Meld je HIER aan (De retraite via ZoMindful gevonden, vermeld dan 'via docent' op het aanmeldformulier, je ontvangt dan op de retraite een mindfulness boek als welkomstcadeau). Meer lezen over de retraite en de locatie, bezoek dan de website van FITBODYMIND