Behoefte aan ontspanning en rust,. Een retraite of vakantie, wat zegt de wetenschap?
Een stevig fundament van innerlijk geluk, waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress... Ik beloof je dat als je eenmaal aan deze fascinerende ontdekkingstocht bent begonnen, je je al snel een stuk relaxter zult voelen en mindfulness voortaan met puur enthousiasme zult inzetten.
Geluk als vaardigheid? In deze periode waarin we meer op onszelf zijn aangewezen worden we geconfronteerd met onze eigen vaardigheid om ok met onszelf te zijn. De een lukt dit makkelijk, de ander heeft hier meer moeite mee. Hoe vergaat jou dit? Ik hoop en wens dat de mindfulness beoefening daarin een steun is. Zelf las ik onlangs een mooi boek dat mij weer hernieuwde inspiratie gaf. Lees meer over het boek en over aankomend mindfulness weekend, midweek retraite en meer in de nieuwsbrief
Nadat we in maart overvallen werden door de corona-crisis veranderde het leven voor velen van ons. Vanuit ZoMindful hebben we geprobeerd steun te bieden door wekelijks een online meditatie te faciliteren, met soms meer dan 20 deelnemers waarvan een deel van jullie wekelijks meedeed. Wat ons weer bevestigde en stimuleerde om elke keer weer een mooie meditatie aan te bieden, de ene keer meer gericht op de kalmte of acceptatie en een andere keer op compassie.
Nieuwe tijden waarin we de dingen wellicht anders doen, waarin we met de beperkingen hier en daar ook meer vrijheid hebben gekregen, doordat we minder werken en minder sociale verplichtingen hebben. Deze nieuwe vrijheden bieden ruimte voor nieuwe gewoontes.
'Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt.' Ik moest denken aan dit citaat van John Lennon toen ik nadacht over de huidige situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Niet eerder in onze recente geschiedenis gold dit voor zoveel mensen wereldwijd op hetzelfde moment.
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar met de jaren heb ik mij op best veel nieuwsbrieven geabonneerd. Zoveel zelfs dat ik aan het begin van het jaar na het ontvangen van nieuwjaarswensen uit elk denkbare hoek het ook wel een overload vond. Ik vermoed dat dit herkenbaar is en daarom hebben we je deze wensen via onze nieuwsbrief bespaard dit jaar. (maar natuurlijk wensen wij jou ook een mindful en supermooi 2020! ;-)) Hoe zit dat bij jou?
Lieve mindfulness boefenaar, Een korte nieuwsbrief ditmaal. Met slechts een uitnodiging aan diegene die zich geroepen voelt! Aanstaande donderdag start de vervolgtraining: Mindfulness verdieping en communicatie.
Een terugkerend thema voor veel mindfulness beoefenaars is dat het oefenen in golven gaat. Soms dagelijks, soms een aantal keer per week en soms even een tijdje niet. Een normaal proces en dus niks om je zorgen over te maken. Toch is het fijn om zo nu en dan wat extra tools en inspiratie te krijgen om je mindfulness weer op te pakken of te verdiepen. Dat is dan ook het thema van deze nieuwsbrief.
Meestal begint de nieuwsbrief met een mindfulness oefening of tip, ditmaal met een persoonlijke noot. Ik beleefde een interessante zomer. Ik mocht een retraite verzorgen in Frankrijk, zelf op retraite bij de mindfulness 'goeroe' van Belgie, David DeWulf en bijkomen van een iets te drukke periode voor de zomer. Tegelijkertijd had ik wat persoonlijke tegenslag waardoor ik minder prettig in mijn vel zat.

Meer weergeven