Blog - Innerlijke vrede in tijden van oorlog
Er woedt een oorlog in Oekranie en daarmee in Europa. Net als de meeste oorlogen een onnodige oorlog met enkel verliezers. Een oorlog die dichterbij komt dan andere brandhaarden op de wereld, simpelweg omdat het ons thuiscontinent betreft met mensen die op ons lijken. Dit is nou eenmaal hoe nabijheid werkt. Hierdoor worden velen van ons eerder in het hart geraakt en geinspireerd tot actie.

Boekrecensie 'Word gelukkig als een monnik'
Behoefte aan ontspanning en rust,. Een retraite of vakantie, wat zegt de wetenschap?

Gastblog - Marisa Garau
Een stevig fundament van innerlijk geluk, waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress... Ik beloof je dat als je eenmaal aan deze fascinerende ontdekkingstocht bent begonnen, je je al snel een stuk relaxter zult voelen en mindfulness voortaan met puur enthousiasme zult inzetten.

Nieuwsbrief - Mindful werken en vervolgtraining
Nadat we in maart overvallen werden door de corona-crisis veranderde het leven voor velen van ons. Vanuit ZoMindful hebben we geprobeerd steun te bieden door wekelijks een online meditatie te faciliteren, met soms meer dan 20 deelnemers waarvan een deel van jullie wekelijks meedeed.

Nieuwsbrief - Nieuwe tijden, nieuwe gewoonten
Nieuwe tijden waarin we de dingen wellicht anders doen, waarin we met de beperkingen hier en daar ook meer vrijheid hebben gekregen, doordat we minder werken en minder sociale verplichtingen hebben. Deze nieuwe vrijheden bieden ruimte voor nieuwe gewoontes.

Nieuwsbrief - Oefening in acceptatie en online mediteren
'Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt.' Ik moest denken aan dit citaat van John Lennon toen ik nadacht over de huidige situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Niet eerder in onze recente geschiedenis gold dit voor zoveel mensen wereldwijd op hetzelfde moment.

Nieuwsbrief - Nieuwsbrieven, mindfulness vervolgtraining en meer
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar met de jaren heb ik mij op best veel nieuwsbrieven geabonneerd. Zoveel zelfs dat ik aan het begin van het jaar na het ontvangen van nieuwjaarswensen uit elk denkbare hoek het ook wel een overload vond. Ik vermoed dat dit herkenbaar is en daarom hebben we je deze wensen via onze nieuwsbrief bespaard dit jaar. (maar natuurlijk wensen wij jou ook een mindful en supermooi 2020! ;-)) Hoe zit dat bij jou?

Nieuwsbrief - Mindfulness vervolgtraining, retraite en stiltedagen
Lieve mindfulness boefenaar, Een korte nieuwsbrief ditmaal. Met slechts een uitnodiging aan diegene die zich geroepen voelt! Aanstaande donderdag start de vervolgtraining: Mindfulness verdieping en communicatie.

Nieuwsbrief - Ook mindfulness gaat in golven
Een terugkerend thema voor veel mindfulness beoefenaars is dat het oefenen in golven gaat. Soms dagelijks, soms een aantal keer per week en soms even een tijdje niet. Een normaal proces en dus niks om je zorgen over te maken. Toch is het fijn om zo nu en dan wat extra tools en inspiratie te krijgen om je mindfulness weer op te pakken of te verdiepen. Dat is dan ook het thema van deze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief - Als het even tegen zit en... uitbreiding ZoMindful, stiltedagen en meer
Meestal begint de nieuwsbrief met een mindfulness oefening of tip, ditmaal met een persoonlijke noot. Ik beleefde een interessante zomer. Ik mocht een retraite verzorgen in Frankrijk, zelf op retraite bij de mindfulness 'goeroe' van Belgie, David DeWulf en bijkomen van een iets te drukke periode voor de zomer. Tegelijkertijd had ik wat persoonlijke tegenslag waardoor ik minder prettig in mijn vel zat.

Meer weergeven