17. oktober 2020
Geluk als vaardigheid? In deze periode waarin we meer op onszelf zijn aangewezen worden we geconfronteerd met onze eigen vaardigheid om ok met onszelf te zijn. De een lukt dit makkelijk, de ander heeft hier meer moeite mee. Hoe vergaat jou dit? Ik hoop en wens dat de mindfulness beoefening daarin een steun is. Zelf las ik onlangs een mooi boek dat mij weer hernieuwde inspiratie gaf. Lees meer over het boek en over aankomend mindfulness weekend, midweek retraite en meer in de nieuwsbrief
01. juni 2020
Nadat we in maart overvallen werden door de corona-crisis veranderde het leven voor velen van ons. Vanuit ZoMindful hebben we geprobeerd steun te bieden door wekelijks een online meditatie te faciliteren, met soms meer dan 20 deelnemers waarvan een deel van jullie wekelijks meedeed. Wat ons weer bevestigde en stimuleerde om elke keer weer een mooie meditatie aan te bieden, de ene keer meer gericht op de kalmte of acceptatie en een andere keer op compassie.
16. april 2020
Nieuwe tijden waarin we de dingen wellicht anders doen, waarin we met de beperkingen hier en daar ook meer vrijheid hebben gekregen, doordat we minder werken en minder sociale verplichtingen hebben. Deze nieuwe vrijheden bieden ruimte voor nieuwe gewoontes.
28. maart 2020
'Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt.' Ik moest denken aan dit citaat van John Lennon toen ik nadacht over de huidige situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Niet eerder in onze recente geschiedenis gold dit voor zoveel mensen wereldwijd op hetzelfde moment.
25. januari 2020
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar met de jaren heb ik mij op best veel nieuwsbrieven geabonneerd. Zoveel zelfs dat ik aan het begin van het jaar na het ontvangen van nieuwjaarswensen uit elk denkbare hoek het ook wel een overload vond. Ik vermoed dat dit herkenbaar is en daarom hebben we je deze wensen via onze nieuwsbrief bespaard dit jaar. (maar natuurlijk wensen wij jou ook een mindful en supermooi 2020! ;-)) Hoe zit dat bij jou?
19. november 2019
Lieve mindfulness boefenaar, Een korte nieuwsbrief ditmaal. Met slechts een uitnodiging aan diegene die zich geroepen voelt! Aanstaande donderdag start de vervolgtraining: Mindfulness verdieping en communicatie.
23. oktober 2019
Een terugkerend thema voor veel mindfulness beoefenaars is dat het oefenen in golven gaat. Soms dagelijks, soms een aantal keer per week en soms even een tijdje niet. Een normaal proces en dus niks om je zorgen over te maken. Toch is het fijn om zo nu en dan wat extra tools en inspiratie te krijgen om je mindfulness weer op te pakken of te verdiepen. Dat is dan ook het thema van deze nieuwsbrief.
13. september 2019
Meestal begint de nieuwsbrief met een mindfulness oefening of tip, ditmaal met een persoonlijke noot. Ik beleefde een interessante zomer. Ik mocht een retraite verzorgen in Frankrijk, zelf op retraite bij de mindfulness 'goeroe' van Belgie, David DeWulf en bijkomen van een iets te drukke periode voor de zomer. Tegelijkertijd had ik wat persoonlijke tegenslag waardoor ik minder prettig in mijn vel zat.
01. juli 2019
Lieve mindfulness boefenaar, In de vorige nieuwsbrief deelde ik wat tips om het 'geen zin' om te mediteren mee te nemen in je meditatie. Maar stel nou dat je echt geen zin of tijd hebt en die ook (op het moment) niet kan of wil maken. Kan je dan helemaal niet mindful zijn?
08. augustus 2018
Kan het volgen van een mindfulness training bijdragen aan het leven?

Meer weergeven