Blog - Mindful communiceren
Mindfulness is geen doel op zich. Het is een vaardigheid en een kwaliteit die ons helpt in het dagelijks leven. Dat dagelijkse leven vindt vaak plaats in interactie met anderen, we zijn nu eenmaal sociale wezens.Nu blijkt dat niet altijd even makkelijk, weet ik uit eigen ervaring. Zelfs als we mediterend wijsheid, compassie en kalmte opdoen is dit regelmatig ver te zoeken zodra we in contact treden. Toch is het mogelijk ons hier in te bekwamen... lees verder

Nieuwsbrief - Meer dan mindfulness
Ik heb vaak wel woorden... maar nu eigenlijk niet of misschien wel zoveel dat ik niet weet waar te beginnen en waar te eindigen. Normaal gesproken gaat deze nieuwsbrief vooral over mindfulness. Laat staan dat ik mijn verdriet online etaleer, maar wat zijn mijn mindfulness berichten waard als ik zwijg, wanneer spreken het hardst nodig is. Wat is mijn mindfulness waard als ik zwijg op het moment dat het lijden het grootst is. Het leven gaat niet over mindfulness..

Gastblog: Martijn Troch - Mindfulness als startpunt voor verbinding
Mindfulness als startpunt voor verbinding Toen ik voor het eerst probeerde om onze samenleving vanuit een helikopterperspectief te bekijken, maakte ik een opvallende observatie. Ik zag dat inspirerende en doordachte ideeën vaak voortkomen uit een plek van verbinding. En dat juist een gebrek aan verbinding met onszelf, onze medemens en de natuur ervoor lijkt te zorgen dat onze wereld zo uit balans is.

Nieuwsbrief - Mindfulness basistraining, vervolgtraining en retraites
Lieve mindfulness beoefenaar, Het zou mij niet verbazen als je deze nieuwsbrief inmiddels vergeten bent. Hoewel ik je maanden niet geschreven heb, heb ik wel aan je gedacht. Ik hoop dat het je goed vergaat en je nageniet van een mooie lange en warme zomer.

Blog - Innerlijke vrede in tijden van oorlog
Er woedt een oorlog in Oekranie en daarmee in Europa. Net als de meeste oorlogen een onnodige oorlog met enkel verliezers. Een oorlog die dichterbij komt dan andere brandhaarden op de wereld, simpelweg omdat het ons thuiscontinent betreft met mensen die op ons lijken. Dit is nou eenmaal hoe nabijheid werkt. Hierdoor worden velen van ons eerder in het hart geraakt en geinspireerd tot actie.

Boekrecensie 'Word gelukkig als een monnik'
Behoefte aan ontspanning en rust,. Een retraite of vakantie, wat zegt de wetenschap?

Gastblog: Marisa Garau - Een stevig fundament van innerlijk geluk. Waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress
Een stevig fundament van innerlijk geluk, waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress... Ik beloof je dat als je eenmaal aan deze fascinerende ontdekkingstocht bent begonnen, je je al snel een stuk relaxter zult voelen en mindfulness voortaan met puur enthousiasme zult inzetten.

Nieuwsbrief - Mindful werken en vervolgtraining
Nadat we in maart overvallen werden door de corona-crisis veranderde het leven voor velen van ons. Vanuit ZoMindful hebben we geprobeerd steun te bieden door wekelijks een online meditatie te faciliteren, met soms meer dan 20 deelnemers waarvan een deel van jullie wekelijks meedeed.

Nieuwsbrief - Nieuwe tijden, nieuwe gewoonten
Nieuwe tijden waarin we de dingen wellicht anders doen, waarin we met de beperkingen hier en daar ook meer vrijheid hebben gekregen, doordat we minder werken en minder sociale verplichtingen hebben. Deze nieuwe vrijheden bieden ruimte voor nieuwe gewoontes.

Nieuwsbrief - Oefening in acceptatie en online mediteren
'Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt.' Ik moest denken aan dit citaat van John Lennon toen ik nadacht over de huidige situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Niet eerder in onze recente geschiedenis gold dit voor zoveel mensen wereldwijd op hetzelfde moment.

Meer weergeven