Gastblog: Martijn Troch - Mindfulness als startpunt voor verbinding
Mindfulness als startpunt voor verbinding Toen ik voor het eerst probeerde om onze samenleving vanuit een helikopterperspectief te bekijken, maakte ik een opvallende observatie. Ik zag dat inspirerende en doordachte ideeën vaak voortkomen uit een plek van verbinding. En dat juist een gebrek aan verbinding met onszelf, onze medemens en de natuur ervoor lijkt te zorgen dat onze wereld zo uit balans is.

Nieuwsbrief - Mindfulness basistraining, vervolgtraining en retraites
Lieve mindfulness beoefenaar, Het zou mij niet verbazen als je deze nieuwsbrief inmiddels vergeten bent. Hoewel ik je maanden niet geschreven heb, heb ik wel aan je gedacht. Ik hoop dat het je goed vergaat en je nageniet van een mooie lange en warme zomer.

Blog - Innerlijke vrede in tijden van oorlog
Er woedt een oorlog in Oekranie en daarmee in Europa. Net als de meeste oorlogen een onnodige oorlog met enkel verliezers. Een oorlog die dichterbij komt dan andere brandhaarden op de wereld, simpelweg omdat het ons thuiscontinent betreft met mensen die op ons lijken. Dit is nou eenmaal hoe nabijheid werkt. Hierdoor worden velen van ons eerder in het hart geraakt en geinspireerd tot actie.

Boekrecensie 'Word gelukkig als een monnik'
Behoefte aan ontspanning en rust,. Een retraite of vakantie, wat zegt de wetenschap?

Gastblog: Marisa Garau - Een stevig fundament van innerlijk geluk. Waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress
Een stevig fundament van innerlijk geluk, waarom mindfulness verder gaat dan het fixen van stress... Ik beloof je dat als je eenmaal aan deze fascinerende ontdekkingstocht bent begonnen, je je al snel een stuk relaxter zult voelen en mindfulness voortaan met puur enthousiasme zult inzetten.

Nieuwsbrief - Mindful werken en vervolgtraining
Nadat we in maart overvallen werden door de corona-crisis veranderde het leven voor velen van ons. Vanuit ZoMindful hebben we geprobeerd steun te bieden door wekelijks een online meditatie te faciliteren, met soms meer dan 20 deelnemers waarvan een deel van jullie wekelijks meedeed.

Nieuwsbrief - Nieuwe tijden, nieuwe gewoonten
Nieuwe tijden waarin we de dingen wellicht anders doen, waarin we met de beperkingen hier en daar ook meer vrijheid hebben gekregen, doordat we minder werken en minder sociale verplichtingen hebben. Deze nieuwe vrijheden bieden ruimte voor nieuwe gewoontes.

Nieuwsbrief - Oefening in acceptatie en online mediteren
'Het leven is wat gebeurt terwijl je andere plannen maakt.' Ik moest denken aan dit citaat van John Lennon toen ik nadacht over de huidige situatie waarin we verzeild zijn geraakt. Niet eerder in onze recente geschiedenis gold dit voor zoveel mensen wereldwijd op hetzelfde moment.

Nieuwsbrief - Nieuwsbrieven, mindfulness vervolgtraining en meer
Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar met de jaren heb ik mij op best veel nieuwsbrieven geabonneerd. Zoveel zelfs dat ik aan het begin van het jaar na het ontvangen van nieuwjaarswensen uit elk denkbare hoek het ook wel een overload vond. Ik vermoed dat dit herkenbaar is en daarom hebben we je deze wensen via onze nieuwsbrief bespaard dit jaar. (maar natuurlijk wensen wij jou ook een mindful en supermooi 2020! ;-)) Hoe zit dat bij jou?

Nieuwsbrief - Mindfulness vervolgtraining, retraite en stiltedagen
Lieve mindfulness boefenaar, Een korte nieuwsbrief ditmaal. Met slechts een uitnodiging aan diegene die zich geroepen voelt! Aanstaande donderdag start de vervolgtraining: Mindfulness verdieping en communicatie.

Meer weergeven