Mindfulness retraite

27 juli - 3 augustus Frankrijk Ardèche

 

Een mindfulness retraite. Als ontspanning, verdieping, om te leren mediteren of omdat de 8-weekse training praktisch niet haalbaar is. Hoewel een retraite door de omgeving en duur anders is dan een training, komt veel uit de mindfulness training aan bod.

 

Een mooie locatie in Frankrijk, mindfulness en geheel verzorgd zijn dan ook de voornaamste ingrediënten van deze retraite. Naast de beoefening is er voldoende tijd voor ontspanning. Met zwemmen of met een wandeling, met sport of een massage, cultuurexcursies, een dansparty of gewoon met helemaal niks doen. In een eigen groep volg je het mindfulness programma. Buiten het eigen programma is er veel ruimte anderen te ontmoeten die het mindfulness of één van de andere retraite programma’s volgen. Daarnaast te proeven aan de open workshops bij de andere programma’s.

 

Wat gaan we doen?

Mindfulness

Gedurende de mindfulness retraite week zullen we verschillende meditatie oefeningen doen. Je leert op een toegankelijke wijze verschillende meditaties die er allemaal op gericht zijn de aandacht te focussen en je meer in contact te brengen met je adem, lichaam en innerlijke stem. De neiging om met opkomende gedachten mee te gaan zal verminderen en daarvoor in de plaats zal ontspanning en rust komen. Tegelijkertijd worden ervaringen door er de volle aandacht aan te schenken levendiger en intenser.

 

Mindful bewegen

Naast het beoefenen van meditatie zullen we ook mindful bewegen. Een mooie afwisseling op het zittend of liggend mediteren en waarin we lichaam en geest weer met elkaar verbinden middels ontspannende yoga, loop- en wandelmeditatie. De wandelmeditatie zullen we in de prachtige bosrijke en heuvelachtige omgeving doen! Hiervoor hoef je geen speciale schoenen of goede conditie te hebben.

 

Exploratie thema’s

Meditatie en mindful bewegen zijn de essentie van deze retraite. Daarnaast zullen we enkele thema’s onderzoeken, o.a. thema's als gedachten zijn geen feiten, acceptatie en mindful communiceren.

 

Open workshops

Tijdens de open workshops kan je o.a. kennis maken met ontspannende yoga, yoga nidra (slaap yoga) en dans!

 

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier!

 

De mindfulness retraite is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt mindfulness in een groep, daarnaast zijn er open workshops van andere docenten. Er is voldoende tijd voor genieten van natuur, wandelen, relaxen, zwemmen, massage en of ontmoeten. Meer over de retraite en/of inschrijven? Stuur een bericht of kijk op: mindfulness retraite week

Retraite Frankrijk

Details

Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken

Programma: mindfulness en open workshops

Vrije tijd: wandelen, wellness en relaxen

Optioneel: massage 

Prijzen

Mindfulness week retraite Frankrijk: €890 1p -kamer,

€780 2p-kamer, €720 3/4p-kamer, €660 eigen tent

Wie: alle leeftijden, met/zonder mindfulness ervaring
Met carpool/samen reis opties!

Impressie Frankrijk, Ardèche