Mindfulness weekend retraites

Young&Free weekend - Zeeland: 8-10 okt

Mindfulness weekend - Zeeland: 19-21 nov

Een weekend om weer tot jezelf te komen en op te laden. Tijdens deze retraites komen we even helemaal los van ons dagelijks leven. Door de beoefening van mindfulness ervaren we rust en ontspanning die voortkomt uit het met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Naast meditatie doen we wat mindful yoga, loopmeditatie en ontdekken we hoe het is om mindful te communiceren. Uit het hoofd en in het (ontspannen) lichaam genieten van simpelweg aanwezig zijn en tegelijkertijd van al het mooie dat de retraite nog meer in petto heeft. Dat alles in een prachtige omgeving nabij het strand en zee! 

 

Naast de beoefening blijft er voldoende tijd over wat het tot een mooie zomer retraite maakt. Bijvoorbeeld voor het maken van een strand- of duinwandeling, genieten van de mooie omgeving en de tuin, een boek te lezen, mooie gesprekken met andere deelnemers, te lachen, wellness (sauna, massage), te genieten van de veelal biologische en vegetarische maaltijden of simpelweg met niks doen. 

De oefeningen worden begeleid met een duidelijke instructie. Deze retraite is daarmee zowel geschikt als kennismaking met mindfulness, als voor diegene die bekend zijn met mindfulness en de ervaring willen verdiepen of hernieuwen. 
 

Bekijk hier het programma per dag voor een weekend of week retraite. Kijk hier voor het Young & Free weekend! 

 

Open workshops
Deze retraites zijn onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt een programma in een eigen groep met als mindfulness docent Zohair Elabd, daarnaast zijn er workshops en open lessen (o.a. yoga) van de andere docenten te volgen. Luister hier naar een podcast waarin Zohair spreekt over mindfulness, hij vertelt onder andere wat je kan verwachten op een retraite. 

 

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier! 
Lees ervaringen van eerdere deelnemers

 

Details mindfulness retraite

 • Weekend retraite: Start vrij 17.00 eindigt zo14.00
 • Lang weekend: Start do 17.00 eindigt zo 14.00
 • Verblijf: Volpension met vegetarisch biologische keuken
 • Programma: Mindfulness en open workshops
 • Retraite begeleider: Zohair Elabd
 • Welness: Sauna's hottub, koudwaterbad, voetenbad
 • Optioneel: Massage (niet in prijs inbegrepen) 
 • Prijzen weekend: €285,- in tent/camper 
  €325,- 3/4pk, €365,- op 2pk € 425,- 1 p-kamer
 • Prijzen lang weekend:  €395,- in tent/camper 
  €425,- 3pk, €470,- op 2pk € 550,- 1 p-kamer
 • Wie: Alle leeftijden, met/zonder mindfulness ervaring
 • Met carpool/samen reis opties

Foto's Retraite

 

AANMELDEN (via ZoMindful gevonden, vermeld 'via docent' op het formulier en ontvang het boek Mindfulness in het veld van aandacht cadeau!


De 2 retraite centra & bereikbaarheid

De retraites worden op twee locaties gegeven. In Zeeland en in Castricum

 

De Schouw - Donkereweg 1, Noordgouwe (gemeente Schouwen) Zeeland

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een beschut landgoed. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit mooie centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en drie workshopruimten. Het centrum heeft sauna's, warmwaterbad, buitenzwembad, zonnebank en massagekamers. De prachtige tuin heeft een zonnig terras en diverse knusse hoekjes om tot jezelf te komen. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.

 

Bereikbaarheid De Schouw in Zeeland

Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een eigen parkeerplaats op het terrein. Met de trein reis je naar Rotterdam CS, met de metro naar station Zuidplein en dan per bus (80 min) tot vlak bij de

accommodatie. Of naar station Goes en dan per bus (40 min). 

 

Zeeveld - Noorderstraat 2, Castricum

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een groot beschut landgoed. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Dit centrum biedt een sfeervolle woon- en eetkamer, een stiltekamer en een ruime workshopruimte. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen. 

  

Bereikbaarheid Zeeveld in Castricum

Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een parkeerplaats even buiten het terrein. 

Ook per trein of bus is de locatie goed bereikbaar via Station Castricum, per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus, lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi.
 

Aanmelden

Meld je HIER aan (De retraite via ZoMindful gevonden, vermeld dan 'via docent' op het aanmeldformulier, je ontvangt dan op de retraite een mindfulness boek als welkomstcadeau). Meer lezen over de retraite en de locatie, bezoek dan de website van FITBODYMIND