Oud en Nieuw Retraite Mindfulness - 30 december-3 januari 2019

Heb je zin om de Oud en Nieuw week op een bijzondere manier te beleven? Mindful en ontspannen om zo jezelf op te laden voor het nieuwe jaar? Neem dan deel aan deze Oud en Nieuw retraite. 

Een mooie locatie in Zeeland, mindfulness en geheel verzorgd zijn de voornaamste ingrediënten van deze retraite. Naast de beoefening van mindfulness is er voldoende tijd voor ontspanning in of rondom het retraitecentrum. In de sauna of met een wandeling, met het ontmoeten van andere retraitegangers of gewoon met niks doen en chillen. In totaal zullen verdeeld over de drie programma’s zo’n 40 deelnemers aanwezig zijn. In een kleine groep volg je het mindfulness programma. Buiten het eigen programma is er veel ruimte anderen te ontmoeten die het mindfulness of één van de andere twee programma’s volgen, samen te eten, een dansje te wagen met Oud en Nieuw en bij de open workshops te proeven aan de andere programma’s.

Meditatie ervaring is niet vereist. Of je nu voor het eerst zal mediteren of een ervaren beoefenaar, jong of oud bent maakt niet uit.

 

Wat gaan we doen?

Mindfulness

Gedurende de retraite zullen we verschillende meditatie-oefeningen doen. Je leert op een toegankelijke wijze verschillende technieken die er allemaal op gericht zijn de aandacht te focussen en je meer in contact te brengen met je adem, je lichaam en je innerlijke stem. De neiging om met opkomende gedachten mee te gaan zal verminderen en daarvoor in de plaats zal ontspanning en rust komen. Tegelijkertijd worden ervaringen door er de volle aandacht aan te schenken levendiger en intenser.

Mindful bewegen

Naast het beoefenen van meditatie zullen we ook mindful bewegen, als het ware bewegend mediteren. Een mooie afwisseling op het zittend of liggend mediteren waarin we lichaam en geest weer met elkaar verbinden middels zachte en ontspannende yoga en loopmeditatie.

Exploratie thema’s

Mediteren en mindful bewegen zijn de essentie van deze retraite. Daarnaast zullen we wat thema’s onderzoeken middels wat oefeningen als visualisaties, gedachten experimenten, en het samen filosoferen over thema als gedachten zijn geen feiten en acceptatie.

Open workshops

Tijdens de open workshops kan je o.a. kennis maken met ontspannende yoga nidra (slaap yoga) met muziek en bij de andere programma’s met dans en yoga.  

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier.
Uiteraard luiden samen ook op bijzondere wijze het nieuwe jaar in!
 

Deze retraite is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt mindfulness in een groep, daarnaast zijn er open workshops van andere docenten. Er is voldoende tijd voor genieten van natuur, wandelen, relaxen, sauna, warmwaterbad, massage en ontmoeten. Meer over de retraite en/of inschrijven? Kijk dan op: Mindfulness retraite 

Details

Verblijf: volpension met vegetarisch biologische keuken

Programma: 15 inspirerende lessen (20 uur) en open workshops

Wellness: sauna's, warmwaterbad, zonnebank

Vrije tijd: wandelen, wellness en relaxen

Optioneel: massage

 

Accommodatie: Retraitecentrum De Schouw (tussen Zierikzee/Renesse)

Prijzen: tussen €420 tot €630
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons (met of zonder badkamer), groepszaal

Wie: alle leeftijden, met/zonder mindfulness of yoga ervaring

Klik hier voor verdere details van de retraite

Impressie retraitecentrum De Schouw, Zeeland