Daphne (training Amsterdam West)

“Tijdens de trainingen weet Zohair in korte tijd een veilige en vertrouwde sfeer op te bouwen in een groep van mensen die elkaar niet kennen. Zohair zijn betrokkenheid, humor, rust en niet oordelende houding maakten dat ik mij meteen welkom en op mijn gemak voelde. Het rustpunt dat elke week weer gecreëerd werd in het drukke Amsterdamse bestaan was erg prettig. In 8 weken is er een goede en brede basis gelegd om mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven. Het werkboek is ook erg waardevol waarin naast de behandelde theorie en oefeningen prachtige gedichten staan. Het volgen van deze mindfulness training is echt een cadeau voor jezelf (en je omgeving 😉 ) en ik zou het iedereen aanraden!

 

Martine (training Amsterdam Oost) 

"De mindfulness training bij Josta was voor mij een eye-opener. Zij is positief, heeft een fijne warme stem, ze is meelevend en weet een veilige sfeer te creëren. Ze is betrokken, denkt mee en neemt jouw punten mee in haar uitleg en begeleiding. Door haar begeleiding heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en de door haar aangereikte tools pas ik toe in mijn leven om meer rust en balans te creëren en bewuster het hier en nu te ervaren.

 

Anne-marie (training Amsterdam Noord)
“Ik heb ontzettend veel geleerd van de mindfulness training bij Claire. Ik ben bewuster van mezelf geworden, van wie ik ben als persoon maar ben ook bewuster geworden van mijn lichaam. Het lukt me nu beter om naar mezelf te luisteren en lichaamsignalen op te merken, ook weet ik nu beter wat ik kan doen als ik weer te veel spanning ervaar. Claire heeft een rustige uistraling en aanpak. Ze is niet oordelend – dat maakt het makkelijk om iets te delen, ook was zij goed bereikbaar ook buiten trainingen om.

 

Jasmijn (training Amsterdam West)
“Deze mindfulnes training heeft me vooral veel rust gegeven. Ik ben gaan in zien hoe druk het eigenlijk was in mijn hoofd en weet nu wat ik daaraan kan doen. Zohair spreekt uit eigen ervaring en is een bekwame docent. Ook weet hij een veilige sfeer neer te zetten, zodat iedereen zijn plek in de groep weet te vinden. Echt een aanrader!

 

Tobias (training Amsterdam Noord)
“ Tijdens de training heb ik geleerd om bewuster te zijn van mijn ervaring en met minder oordelen leren observeren wat er van moment tot moment is. Ik heb hierdoor veel meer innerlijke rust gevonden. Ik heb het als waardevol ervaren dat Claire vragen stelde waardoor ik dieper naar mijn eigen ervaring kon kijken. Claire is een rustig persoon en heeft duidelijk veel kennis en ervaring op het gebied van mindfulness en psychologie, wat zij goed weet over te brengen.

 

Freek (training Amsterdam West)
“Met veel plezier heb ik deel genomen aan de 8-weekse mindfulness training van Zomindful. Zohair maakt je op een warme, innemende en professionele manier bekend met alle facetten van mindfulness. Hij zorgt voor een zeer prettige en veilige sfeer, en maakte voor mij mindfulness tot iets wat ik in mijn dagelijkse leven meeneem en wat me veel bewuster en rustiger in het leven doet staan. Hoewel mindfulness vaak gekoppeld wordt aan spiritualiteit, heeft Zohair een nuchtere benadering. Tijdens de training is er veel ruimte om, naar eigen behoefte, ervaringen te delen. De stilteochtend die Zohair naast de training organiseert, heb ik als zeer prettig ervaren. Een aanrader voor iedereen die zoekt naar meer rust en zelfbewustzijn in het leven.

 

Kelly (training Amsterdam Oost)

"Ik ben erg over deze training te spreken. Josta is een positief ingestelde, gepassioneerde en meelevende docente. Daarnaast is ze is ook erg betrokken en 'down to earth' in haar uitleg en begeleiding, zowel tijdens de lessen zelf als eventueel ook daarbuiten (via de mail). Mijn ervaring is dat zij zichzelf altijd voor de volle 100% zal inzetten om haar cursisten, indien nodig, even net dat extra steuntje in de rug mee te geven. Dankzij haar professionele en liefdevolle begeleiding heb ik een hoop over mezelf mogen leren en vele handvatten aangereikt gekregen om meer rust te kunnen ervaren in mezelf en meer in het hier en nu te kunnen zijn. Hierdoor ervaar ik minder stress en meer innerlijke vrede. Dus, mocht je nog twijfelen over het gaan volgen van een Mindfulness training bij Josta: gewoon doen hoor! Deze cursus is enorm de moeite waard en een mooi cadeau aan jezelf! En met Josta als docente ben je hier helemaal aan het juiste adres.

 

Klik hier voor agenda en inschrijven

 

Chantal (training Amsterdam Noord)

“Ik heb geleerd minder primair te reageren in moeilijke situaties, in plaats daarvan minder te oordelen en te leren accepteren. Het helpt me enorm om tegen mezelf te zeggen ”dat iets er mag zijn.” Ik heb ervaren dat Claire de training veel verdieping heeft gegeven door regelmatig inzichtsvragen te stellen, wat je doet nadenken en meer inzicht geeft over je eigen gedachten/gevoel/handelen. Thuis kon ik goed oefenen met alles wat we in de bijeenkomsten leren door middel van de audio begeleiding en werkboek.

 

Caroline (training Amsterdam West)
"In de lessen van Zohair heb ik ervaren wat meditatie nou eigenlijk is en wat het steeds opnieuw voor je kan betekenen. Verschillende vormen van meditatie worden toegankelijk, goed toepasbaar gemaakt en hij brengt het ook nog eens op een leuke lichte manier, met humor. Door het werkboek erbij geeft hij je interessante theorie mee waar je tijdens en ook na de mindfulness cursus goed mee aan de slag kunt blijven. Ik heb naar mijn idee iets heel waardevols meegekregen wat ik altijd terug kan pakken om te doen, beoefenen." 

 

Stefanie (training Amsterdam West)
"Ik was al geruime tijd bezig met meditatie en heb flink wat boeken over het onderwerp gelezen. Desondanks lukte het maar niet om er een vast onderdeel van mijn leven van te maken. De kennis was er wel, maar ik deed er vrij weinig mee. Door de mindfulness training die ik bij Zomindful heb gevolgd is dat helemaal veranderd. Ik mediteer nu elke dag en merk er enorm veel voordelen van: ik ervaar veel meer kalmte, acceptatie en liefde voor het leven.  Zohair is de rust zelve. Hij inspireert met zijn praktische oefeningen, meditaties en rake gedichten, die hij in de meditaties verwerkt. Verder legt hij de theorie heel duidelijk en met de nodige humor uit en geeft hij zijn studenten veel persoonlijke aandacht. Voor mij speelden de kosten ook een grote rol. De training geeft veel waarde voor relatief weinig geld. Ik kan het iedereen aanbevelen!" 

 

Peter (training Amsterdam Noord)
“Het belangrijkste wat ik tijdens de training heb geleerd is om meer tijd voor mezelf te leren nemen en met meer vriendelijkheid naar mezelf te kijken. Claire is een empathisch en vriendelijk persoon, ze kan goed luisteren en zorgde ervoor dat iedereen zich veilig en op hen gemak voelde. In eerste instantie was ik wat sceptisch, bang dat het wat te zweverig voor me zou zijn. Maar Claire heeft een heel down-to-earth benadering. Ik heb veel van haar geleerd!

 

Erik (training Amsterdam West) 

"Voor de eerste sessie had ik weinig verwachtingen. Vanaf het moment dat ik binnen kwam ervoer ik een ongedwongen en relaxte sfeer. Een vrijwel onbevooroordeelde ambiance heeft Zohair kunnen creëren. De goede combinatie tussen meditatie, praktische oefeningen en theoretische verhalen over de achtergrond van mindfullness zorgde voor een goede variëteit. Zohair heeft mij en denk ik de hele groep veel inspiratie en voortdurend nieuwe handvatten gegeven om te leren in het hier en nu te zijn, gedachten te herkennen, los te laten en te accepteren. Door zijn goede doorvraagmethoden en stiltes wist hij goed te begrijpen en daar op te reageren. Ik kan iedereen deze training aanraden en dit zal ik ook doen. Alle bijeenkomsten hebben mij als persoon echt verder geholpen en mezelf geleerd om objectief naar mijn gedachten te kunnen kijken."

 

 Klik hier voor agenda en inschrijven

 

 Jacqueline (training Amsterdam Oost)
"In 2018 heb ik een Mindfulness training van 8 weken gevolgd bij Josta. De structuur van de training beviel me goed; elke sessie had een eigen thema en aan het einde van de 8 weken had ik een heel breed begrip van mindfulness. De meditaties met de groep en oefeningen vond ik erg waardevol. De geleide meditaties van Josta waren geweldig - haar stem is fantastisch en de woordkeuze erg ontspannend. Ik heb geleerd meer geduld met mezelf te hebben en hoe ik een dagelijkse beoefening kan realiseren. Ik had al enige ervaring met mindfulness, en door deze training kreeg ik precies de handvatten die ik nodig had om zelfstandig mijn beoefening voort te zetten. Ook alle interessante video's, artikelen en andere materialen vond ik erg waardevol.”

 

Manuel (training Amsterdam West)
"Al tijdens de 1e bijeenkomst van de cursus mindfulness in Amsterdam raakte ik overtuigd van de toegevoegde waarde die mindfulness op mijn leven kon hebben. Mede dankzij de down to earth, tastbare boodschappen en zeker door de manier waarop Zohair, de trainer, zijn werk deed, heb ik de 8 sessies met interesse en plezier gevolgd. Humor speelde daarbij een belangrijke rol."

 

Sophie (training Amsterdam West)
"Ik vond de mindfulness training bij ZoMindful fantastisch. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik kan wel zeggen: ik heb wat "verlichting" gevonden. Ik vind Amsterdam weer mooi, ik vind het weer fijn om door Amsterdam te fietsen, ik kan weer volop genieten van mijn werk en de stress is verdwenen. Veel dank aan Zohair, die met veel passie deze reis, met ons cursisten, heeft gemaakt.”

 

Laura (training Amsterdam West)
"Zohair creëert een warme, open en informele sfeer. De lessen bieden voldoende ruimte voor mediteren en uitwisselen met elkaar. De training helpt mij om bewust contact te maken met het huidige moment (met adem, lichaam, gedachten en gevoelens), door meerdere 'mini meditaties' op een dag toe te passen. Zo weet ik ook eerder uit bv stress patronen te stappen.”

 

Fiona (training Amsterdam West)
"Doen! Beginnen, meemaken en afmaken deze training bij Zomindful, waar je leert hoe niets doen je meer kan brengen dan je denkt. Iets zit niet lekker, daar wil je wat mee. Je patronen doorbreken kost tijd, moed en geduld en de begeleiding van Zomindful is daarbij heel prettig. Ik kan persoonlijk nogal doorslaan in denken en rationeel handelen, maar door deze training ben ik rustiger en toch productiever geworden, vreemd genoeg. Ik slaap nu beter en kan beter prioriteiten stellen, zit lekkerder in mijn vel en dat voelt goed. Het proces is voor iedereen natuurlijk anders, bij Zohair ben je zeker weten in goede handen.
(en er is fantastische thee!)"

 

Jasper (training Amsterdam West)

Erg fijne en gedegen cursus - niet zweverig maar wel verdiepend. Zohair neemt de tijd om iedereen te leren kennen en heeft merkbaar veel ervaring. Niet alleen met mindfulness, maar vooral ook hoe je anderen hier in meeneemt. Daarnaast is het gewoon een verschikkelijk aardige kerel!

 

Nick (training Amsterdam West)

"De mindfulness training heb ik als een cadeautje gekregen van mijn business partner. Ik vond het moeilijk om tijdens meetings mijn volledige aandacht erbij te houden. Ik was vaak afgeleid of bezig met wat ik zelf wilde zeggen, in plaats dat ik naar de ander luisterde. Ook wilde ik vele ballen tegelijk in de lucht houden, maar in feite maak je relatief weinig naar behoren af. Daarnaast was ik vaak bezig met het invullen van eventuele scenario's of gesprekken die uiteindelijk zelden plaatsvonden. Kortom, ik zat niet in 'het moment'. 

Toen ik begon aan de training, merkte ik eigenlijk al direct hoe ontspannen ik werd door mediteren. Voor het slapen gaan wilde ik nog wel eens last hebben van malen, maar door te mediteren viel ik als een blok in slaap (ook tijdens de trainingen). Door de oefeningen leer je meer in het moment van nu te zitten en merkte ik al gauw op dat mijn concentratie verbeterde. Tijdens meetings stelde ik betere vragen, lette ik beter op, was ik aanwezig en haalde ik meer uit conversaties. Wat betreft gemoedstoestand merk ik ook een aanzienlijk verschil; je leert op actieve wijze stress te reduceren en 'pech' te relativeren. Je leert jezelf anders kennen en beter accepteren. Ik zie mindfulness als een denkbeeldig ventieltje dat je op elk gewenst moment open kunt doen als de druk te veel wordt. Ik kan het iedereen aanraden."

 

Floor (training Amsterdam West)
"Zo veel keuze uit mindfulnessdocenten in Amsterdam! Ik ben blij dat ik bij Zohair uitkwam. Hij is vriendelijk en respectvol en houdt de sessies licht van toon. Ik had al eens met een app gemediteerd, maar het volgen van een cursus was toch echt anders. Ik vond het fijn om ervaringen met groepsgenoten uit te wisselen, en de sessies werkten als een stok achter de deur. Zohair stelt scherpe vragen, waardoor je je er meer van bewust wordt waar je tijdens het mediteren tegenaan loopt, en wat je daaraan kunt doen.

 

Maar je doet veel meer oefeningen dan alleen zitten op een kussen en mediteren! Eigenlijk komt elk moment van de dag aan de orde. Hierdoor ben ik dagelijkse activiteiten veel bewuster gaan doen. En ook al mediteer ik nog lang niet zo vaak als ik zou willen; ik voel me rustiger en (hoe cliché ook) geniet meer van het moment."

  

Katerina (training Amsterdam West)

"Ik was heel sceptisch over het hele concept van mindfulness en mediteren en bang dat het te zweverig zou zijn. Dankzij Zohair zijn vriendelijke en open houding, menselijkheid en humor vond ik het uiteindelijk toch wel iets voor mij, ik heb veel geleerd en tot nu toe ben ik de nieuwe vaardigheden aan het toepassen in het dagelijks leven.

 

Ik wil dit zeker aanbevelen aan iedereen, ook al heb je geen stress, burn-out en nergens last van, je leert hier hoe je beter met jezelf en je leven kan omgaan en meer genieten van wat je hebt."