Daphne (Mindfulness Amsterdam West)

“Tijdens de trainingen weet Zohair in korte tijd een veilige en vertrouwde sfeer op te bouwen in een groep van mensen die elkaar niet kennen. Zohair zijn betrokkenheid, humor, rust en niet oordelende houding maakten dat ik mij meteen welkom en op mijn gemak voelde. Het rustpunt dat elke week weer gecreëerd werd in het drukke Amsterdamse bestaan was erg prettig. In 8 weken is er een goede en brede basis gelegd om mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven. Het werkboek is ook erg waardevol waarin naast de behandelde theorie en oefeningen prachtige gedichten staan. Het volgen van deze mindfulness training is echt een cadeau voor jezelf (en je omgeving 😉 ) en ik zou het iedereen aanraden!”

 

Simone (Mindfulness Amsterdam Oost) 

"Marleen brengt een bagage aan kennis en kunde met zich mee, dat merk je gelijk. Ze weet een warme en veilige sfeer te creëren wat ook duidelijk te merken was in de groep: iedereen stelde zich snel open. Dit was voor mij erg behulpzaam om mijzelf kwetsbaar op te kunnen stellen, waardoor ik verrassend veel heb kunnen leren. Ik ben nu een stuk milder naar mijzelf, voel mijn grenzen beter aan en heb een paar belangrijke keuzes in mijn leven kunnen maken. Deze training is zeker aan te raden!"

 

Peter (Mindfulness Amsterdam Zuid)  

"Ik heb Saskia leren kennen als een ervaren, prettige en mindful coach, waarbij zij middels onderbouwde theorie en uiteenlopende oefeningen een verschil voor mij heeft kunnen maken in de manier waarop ik naar bepaalde zaken (zakelijk en privé) kijk en hoe daar vanuit mindfulness op te reageren. Ik pas de aangereikte tips dagelijks in mijn praktijk toe."

 

Jasmijn (Mindfulness Amsterdam West)

“Deze mindfulnes training heeft me vooral veel rust gegeven. Ik ben gaan in zien hoe druk het eigenlijk was in mijn hoofd en weet nu wat ik daaraan kan doen. Zohair spreekt uit eigen ervaring en is een bekwame docent. Ook weet hij een veilige sfeer neer te zetten, zodat iedereen zijn plek in de groep weet te vinden. Echt een aanrader!”

  

Nick (Mindfulness Amstelveen)
"Abolsuut aan te raden voor mensen die relativering zoeken in een druk leven waarin veel gebeurd. Rustige oefeningen en nuttige inzichten om zelf verder te komen en verder te gaan in het leven. We hebben sowieso geen keus maar een beetje hulp kan geen kwaad van ZoMindful. :-)" 

 

Lara (Mindfulness Amsterdam Noord)

"Ik heb tijdens de mindfulness cursus vaardigheden geleerd die ik in  mijn dagelijks leven kan toepassen. Voornamelijk in geval van stress of spanning. 

Diecke is één en al positiviteit; ze is een empathische trainster. Ze zorgde voor een warme en veilige oefenruimte. Ze was heel kalm en ondersteunend, en gaf elke deelnemer steun op zijn/haar pad van beoefening. Om zo de geleerde vaardigheden in het dagelijks leven toe te kunnen passen. Ik zou willen dat ik veel eerder met mindfulness begonnen was, dan had ik eerder in mijn leven beter met stress om kunnen gaan.”

 

Lucas (Mindfulness Amsterdam Oost)

"Een fijne trainer die de groep als geheel kan zien maar ook echt met de individuen bezig is. Kamiel brengt een bepaalde rust en vertrouwen in de groep die ik als zeer prettig heb ervaren. Zijn uitleg blijft goed hangen en geeft de juiste inzichten."

 

Sanne (Mindfulness Amsterdam West)

Ik heb veel aan de training bij Kristiaan gehad, ik merk vooral dat er nu veel meer ruimte is om mijn emoties te voelen en toe te laten. Gedachten zien als enkel voorbijgaande gedachten is voor mij ook super waardevol. De groep was erg prettig, fijn om wekelijks samen te komen , de avonden vormden een mooi anker in de week En bovenal  de nuchtere, milde en humorvolle begeleiding van Kristiaan hebben enorm geholpen, ik hoop nu zelfstandig verder te kunnen. 

 

 

Julia (Mindfulness Amsterdam Oost)

“Kamiel stelt op het juiste moment de juiste vragen. Hij straalt rust en vertrouwen uit en maakt dat ik me veilig voelde om me kwetsbaar op te stellen. Hij is zeer kundig, grappig en geduldig. 

 

Yvon (Mindfulness Amsterdam Noord)

“Ik heb in deze cursus geleerd om meer tijd voor mezelf te nemen. Om beter naar mijn lichaam te luisteren. En ik heb een zekerder gevoel ontwikkeld ten opzichte van mijn gedachten. Ik voel me zelfverzekerder.
Diecke heeft een mooie aanwezigheid. Ze gaf de groep een veilig en comfortabel gevoel. Alle vragen die wij hadden beantwoordde ze aandachtig en met oprechte begeleiding.

 

Freek (Mindfulness Amsterdam West)

“Met veel plezier heb ik deel genomen aan de 8-weekse mindfulness training van Zomindful. Zohair maakt je op een warme, innemende en professionele manier bekend met alle facetten van mindfulness. Hij zorgt voor een zeer prettige en veilige sfeer, en maakte voor mij mindfulness tot iets wat ik in mijn dagelijkse leven meeneem en wat me veel bewuster en rustiger in het leven doet staan. Hoewel mindfulness vaak gekoppeld wordt aan spiritualiteit, heeft Zohair een nuchtere benadering. Tijdens de training is er veel ruimte om, naar eigen behoefte, ervaringen te delen. De stilteochtend die Zohair naast de training organiseert, heb ik als zeer prettig ervaren. Een aanrader voor iedereen die zoekt naar meer rust en zelfbewustzijn in het leven.”

 

Raina (Mindfulness Amstelveen)

"Het was fijn om door jou begeleid te worden Martine. Je gaf iedereen de ruimte om zichzelf te kunnen zijn. Je hielp ons met je vragen helder te krijgen wat er hier en daar speelde. En om inzicht te krijgen in ons gedrag, gedachten en emoties in stresssituaties. Dat helpt om niet in de automatische piloot te verzanden.

Dank je wel.

 

Joshua (Mindfulness Amsterdam Oost) 

“Ik vond het heel fijn dat de training niet zo zweverig was. Er werd gewerkt met concrete voorbeelden en concrete acties om dingen anders te gaan bekijken en doen. Het is niet ‘een beetje zitten en al je problemen lossen zich op’. Het contact met Marleen heb ik als heel fijn ervaren, ze straalt rust en warmte uit en lijkt wel oneindig veel geduld te hebben. Daarnaast was Marleen buiten de training goed bereikbaar en reageerde ze snel op vragen. Ondanks dat we een groepstraining volgden, was er veel ruimte voor individuele aandacht. Ik merk dat ik nu vaker in het moment aanwezig kan zijn, dat ik lastige zaken vaker meteen aanpak in plaats van voor mij uit te schuiven en mijn partner vindt mij rustiger, helderder en bondiger. Echt een win-win.”

 

Frank (Mindfulness Amsterdam Zuid) 

"Saskia is een zeer professionele mindfulness trainer, voelde bijzonder goed aan waar de groep behoefte aan had en kon hier snel op schakelen. Het leverde ook verrassende interactiemomenten op. Na een introductie ging de groep aan de slag met oefeningen waar alle deelnemers op hun eigen manier baat bij hebben gevoeld."  

 

Gertjan (Mindfulness Amsterdam Noord)

Ik heb de 8 weekse cursus Mindfulness gevolgd bij Diecke en heb dit als heel positief ervaren. De cursus is in een veilige omgeving en Diecke is een betrokken en inspirerende coach die met een luisterend oor je elke week opnieuw uitdaagt om het maximale uit de cursus te halen. De cursus heeft mij veel inzichten gegeven en heeft mij genoeg handvaten gegeven om zelfstandig verder te gaan met Mindfulness en meditatie."

 

Nicole (Mindfulness Amsterdam West)

”Kristiaan, nogmaals bedankt voor de begeleiding  tijdens de afgelopen 8 weken. Ik vond het vooral heel fijn dat je erg betrokken was, ook tussen de trainingen door. Ik denk dat het voor veel van ons, in ieder geval voor mij, fijn was om zo op je gemak gesteld te worden vooral als het even niet zo lekker gaat."

  

 Fiona (Mindfulness Amsterdam West)

"Doen! Beginnen, meemaken en afmaken deze training bij Zomindful, waar je leert hoe niets doen je meer kan brengen dan je denkt. Iets zit niet lekker, daar wil je wat mee. Je patronen doorbreken kost tijd, moed en geduld en de begeleiding van Zomindful is daarbij heel prettig. Ik kan persoonlijk nogal doorslaan in denken en rationeel handelen, maar door deze training ben ik rustiger en toch productiever geworden, vreemd genoeg. Ik slaap nu beter en kan beter prioriteiten stellen, zit lekkerder in mijn vel en dat voelt goed. Het proces is voor iedereen natuurlijk anders, bij Zohair ben je zeker weten in goede handen. 

(en er is fantastische thee!)"

 

Jennifer (Mindfulness Amsterdam Zuid) 

"Ik vond het een goeie training en zeker als aanvulling op de fysio en yoga die ik volg maakt mindfulness het helemaal af voor mij. De opzet vond ik prettig, meditatie oefeningen en met beweging. Saskia is echt een zeer geschikte mindfulnesstrainer"

  

Rina (Mindfulness Amstelveen)

"Elisa is een trainer waarbij je je gelijk prettig voelt, wat belangrijk is bij deze training. Elisa kon mij goed in laten zien waarom je bepaalde dingen doet en laat je bewust worden van je dagelijkse handelingen. Daardoor leef ik meer in het nu en geniet ik meer van hetgeen waar ik op dat moment mee bezig bent en ren ik mezelf niet meer voorbij.  En door deze bewustwording ben ik rustiger in mijn hoofd en zijn mijn klachten sterk verminderd in mijn nek en kaken. Na 22 jaar pijn waarvan de laatste jaren steeds heftiger werden. Dat was ook de belangrijkste reden waarom ik mijzelf had aan gemeld voor Mindfulness.  Na bijna elke training voelde ik mij zo licht als een veertje en alle spanning en stress van de afgelopen week waren verdwenen en kon ik er weer een week tegen aan. Dus ik wil Elisa ontzettend bedanken voor haar professionele aanpak en dat ik na bijna elke mindfulness bijeenkomst er steeds beter uitkwam. Dus bij deze Elisa nog ontzettend bedankt!"

 

Dada (Mindfulness Amsterdam Noord)

“Ik heb geleerd minder primair te reageren in moeilijke situaties, in plaats daarvan minder te oordelen en te leren accepteren. Het helpt me enorm om tegen mezelf te zeggen ”dat iets er mag zijn.” Ik heb ervaren dat Claire de training veel verdieping heeft gegeven door regelmatig inzichtsvragen te stellen, wat je doet nadenken en meer inzicht geeft over je eigen gedachten/gevoel/handelen. Thuis kon ik goed oefenen met alles wat we in de bijeenkomsten leren door middel van de audio begeleiding en werkboek."Een hele fijne cursus die ik echt aan iedereen kan aanraden! Diecke was een heel fijne, oprechte en empathische trainster. Zij zorgde ervoor dat er al gauw een heel vertrouwde en veilige sfeer ontstond. Hoewel iedereen voor zichzelf daar was, ontstond er een heel persoonlijke sfeer, door wat je leert en doormaakt tijdens de oefeningen met elkaar te delen. Doordat de oefeningen heel goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven, voegt deze mindfull-way-of-life ook echt iets toe aan het drukke bestaan. Jammer dat de 8 weken alweer voorbij zijn.”

 

Caroline (Mindfulness Amsterdam West)

"In de lessen van Zohair heb ik ervaren wat meditatie nou eigenlijk is en wat het steeds opnieuw voor je kan betekenen. Verschillende vormen van meditatie worden toegankelijk, goed toepasbaar gemaakt en hij brengt het ook nog eens op een leuke lichte manier, met humor. Door het werkboek erbij geeft hij je interessante theorie mee waar je tijdens en ook na de mindfulness cursus goed mee aan de slag kunt blijven. Ik heb naar mijn idee iets heel waardevols meegekregen wat ik altijd terug kan pakken om te doen, beoefenen." 

 

 

Noah (Mindfulness Amsterdam Oost)

"Kundig, respectvol, rustig, zachtaardig, sluit enorm goed aan op de ander, authentiek. Kortom Kamiel is een hele goede trainer. Straalt rust en vertrouwen uit en handelt met veel respect naar iedere deelnemer." 

 

Wim (Mindfulness Amsterdam West)

"Dank je wel voor deze inspirerende en gezondheidsbevorderende 8 weken Kristiaan. ik heb er erg veel baat bij (gehad) en ga mindfulness zeker in mijn verdere leven meenemen!"  

 

Thomas (Mindfulness Amsterdam Oost)

"In het begin had ik veel weerstand, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Zo hield ik eerst veel ballen in de lucht en had ik erg last van stress. Nu neem ik meer tijd voor de dingen die er toe doen en laat ik minder belangrijke dingen vaker los. Dit geeft zoveel ruimte! Marleen is heel kalm, luistert rustig en vraagt goed door. Ze geeft je het gevoel dat ze ook écht hoort wat je zegt. Ik denk dat veel mensen baat kunnen hebben bij coaching of een mindfulness training van Marleen, omdat ze echt goed luistert en veel kennis en inzichten heeft om mensen te helpen."

 

Sylvia (Mindfulness Amstelveen)

"Leuke cursus, Martine is een heel fijn persoon. Ze geeft goede begeleiding en heeft een prettige stem wat vooral met de meditaties heerlijk is."

 

Alexandra (Mindfulness Amsterdam Oost)

"Ik heb Marleen ervaren als een heel betrokken trainer met oprechte belangstelling in de deelnemers, in mij. De manier waarop zij de oefeningen begeleide was heel rustig en prettig, waarbij genoeg ruimte was om de oefeningen ook echt te beléven. Marleen reageerde heel open en mild op dingen, waardoor ik het gevoel had dat ik het niet fout kon doen. Wat ik ook waardeerde, was de manier waarop zij ook eigen voorbeelden meebracht in de training. Zo stond ze niet boven ons, maar was ze één van ons. Bedankt voor je liefdevolle aandacht!"

 

Stefanie (Mindfulness Amsterdam West)

"Ik was al geruime tijd bezig met meditatie en heb flink wat boeken over het onderwerp gelezen. Desondanks lukte het maar niet om er een vast onderdeel van mijn leven van te maken. De kennis was er wel, maar ik deed er vrij weinig mee. Door de mindfulness training die ik bij Zomindful heb gevolgd is dat helemaal veranderd. Ik mediteer nu elke dag en merk er enorm veel voordelen van: ik ervaar veel meer kalmte, acceptatie en liefde voor het leven.  Zohair is de rust zelve. Hij inspireert met zijn praktische oefeningen, meditaties en rake gedichten, die hij in de meditaties verwerkt. Verder legt hij de theorie heel duidelijk en met de nodige humor uit en geeft hij zijn studenten veel persoonlijke aandacht. Voor mij speelden de kosten ook een grote rol. De training geeft veel waarde voor relatief weinig geld. Ik kan het iedereen aanbevelen!" 

 

Jody (Mindfulness Amstelveen)

"Ik heb 1,5 jaar geleden hier de mindfulness training gevolgd. Het was in een kleine groep, hierdoor een hele prettige en veilige sfeer. Elisa begeleid de training met veel bevlogenheid en interesse in de deelnemers. Zij heeft een heel warme persoonlijkheid en zorgde ervoor dat iedereen zich op hun gemak voelde. Daarnaast heeft ze een heel prettige stem om de oefeningen mee te begeleiden."

 

Peter (Mindfulness Amsterdam Noord)

“Het belangrijkste wat ik tijdens de training heb geleerd is om meer tijd voor mezelf te leren nemen en met meer vriendelijkheid naar mezelf te kijken. Claire is een empathisch en vriendelijk persoon, ze kan goed luisteren en zorgde ervoor dat iedereen zich veilig en op hen gemak voelde. In eerste instantie was ik wat sceptisch, bang dat het wat te zweverig voor me zou zijn. Maar Claire heeft een heel down-to-earth benadering. Ik heb veel van haar geleerd!”

 

Erik (Mindfulness Amsterdam West) 

"Voor de eerste sessie had ik weinig verwachtingen. Vanaf het moment dat ik binnen kwam ervoer ik een ongedwongen en relaxte sfeer. Een vrijwel onbevooroordeelde ambiance heeft Zohair kunnen creëren. De goede combinatie tussen meditatie, praktische oefeningen en theoretische verhalen over de achtergrond van mindfullness zorgde voor een goede variëteit. Zohair heeft mij en denk ik de hele groep veel inspiratie en voortdurend nieuwe handvatten gegeven om te leren in het hier en nu te zijn, gedachten te herkennen, los te laten en te accepteren. Door zijn goede doorvraagmethoden en stiltes wist hij goed te begrijpen en daar op te reageren. Ik kan iedereen deze training aanraden en dit zal ik ook doen. Alle bijeenkomsten hebben mij als persoon echt verder geholpen en mezelf geleerd om objectief naar mijn gedachten te kunnen kijken."

   

Jonne (Mindfulness Amsterdam Noord)

"Dankzij deze mindfulness cursus heb ik geleerd om beter om te gaan met pijn, onrust en paniekaanvallen. Door de meditatie en andere oefeningen ben ik me bewuster van mijn eigen reacties. Diecke is rustig, geduldig en zeer emphatisch. Ze straalt vertrouwen en liefde uit en dat zijn de dingen waar je veel behoefte aan hebt als je niet goed in je vel zit." 

 

Manuel (Mindfulness Amsterdam West)

"Al tijdens de 1e bijeenkomst van de cursus mindfulness in Amsterdam raakte ik overtuigd van de toegevoegde waarde die mindfulness op mijn leven kon hebben. Mede dankzij de down to earth, tastbare boodschappen en zeker door de manier waarop Zohair, de trainer, zijn werk deed, heb ik de 8 sessies met interesse en plezier gevolgd. Humor speelde daarbij een belangrijke rol." 

 

 

Danielle (Mindfulness Amsterdam Noord)

"Claire heeft een erg rustgevende stem wat erg prettig is, zelfs na de trainingen. Inhoudelijk biedt de stof voldoende handvaten om toe te passen in het dagelijks leven om andere keuzes te maken en de activiteiten met meer aandacht te doen. (Translated by Google) Claire has a very soothing voice which is very pleasant, even after the training. In terms of content, the material offers sufficient tools to apply in daily life to make other choices and to do the activities with more attention."

 

Sophie (Mindfulness Amsterdam West)

"Ik vond de mindfulness training bij ZoMindful fantastisch. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik kan wel zeggen: ik heb wat "verlichting" gevonden. Ik vind Amsterdam weer mooi, ik vind het weer fijn om door Amsterdam te fietsen, ik kan weer volop genieten van mijn werk en de stress is verdwenen. Veel dank aan Zohair, die met veel passie deze reis, met ons cursisten, heeft gemaakt.”

 

Anne-marie (Mindfulness Amsterdam Noord) 

“Ik heb ontzettend veel geleerd van de mindfulness training bij Claire. Ik ben bewuster van mezelf geworden, van wie ik ben als persoon maar ben ook bewuster geworden van mijn lichaam. Het lukt me nu beter om naar mezelf te luisteren en lichaamsignalen op te merken, ook weet ik nu beter wat ik kan doen als ik weer te veel spanning ervaar. Claire heeft een rustige uistraling en aanpak. Ze is niet oordelend – dat maakt het makkelijk om iets te delen, ook was zij goed bereikbaar ook buiten trainingen om."

 

Morgan (Mindfulness Amsterdam Oost) 

"Mindfulness heeft mij een andere kijk op mezelf en mijn leven gegeven en ik leer nog elke dag bij. De training van Josta was een hele praktische en nuchtere manier om meer aandacht te trainen en mijn patronen te gaan inzien. Haar begeleiding was erg prettig, ze had concrete voorbeelden en gaf iedere deelnemer de ruimte die ze nodig hadden. Ik ben door mindfulness vriendelijker naar mezelf geworden en daardoor zijn er veel dingen makkelijker geworden. Het is niet eenvoudig om het dagelijks oefenen vast te houden, maar ik straf mezelf niet als het even niet lukt. Een aanrader!"

 

   Laura (Mindfulness Amsterdam West)

"Zohair creëert een warme, open en informele sfeer. De lessen bieden voldoende ruimte voor mediteren en uitwisselen met elkaar. De training helpt mij om bewust contact te maken met het huidige moment (met adem, lichaam, gedachten en gevoelens), door meerdere 'mini meditaties' op een dag toe te passen. Zo weet ik ook eerder uit bv stress patronen te stappen.” 

 

 Jacqueline (Mindfulness Amsterdam Oost)

"In 2018 heb ik een Mindfulness training van 8 weken gevolgd bij Josta. De structuur van de training beviel me goed; elke sessie had een eigen thema en aan het einde van de 8 weken had ik een heel breed begrip van mindfulness. De meditaties met de groep en oefeningen vond ik erg waardevol. De geleide meditaties van Josta waren geweldig - haar stem is fantastisch en de woordkeuze erg ontspannend. Ik heb geleerd meer geduld met mezelf te hebben en hoe ik een dagelijkse beoefening kan realiseren. Ik had al enige ervaring met mindfulness, en door deze training kreeg ik precies de handvatten die ik nodig had om zelfstandig mijn beoefening voort te zetten. Ook alle interessante video's, artikelen en andere materialen vond ik erg waardevol.”

 

Adam (Mindfulness Amsterdam Noord)

”De kracht van aandacht en rust brengt mij dat ik thuiskom bij mijzelf, van mijn hoofd naar mijn hart.

Deze training bij Jorinde is een echte aanrader voor iedereen die zich beter wil leren ontspannen en concentreren!” 

 

  Jasper (Mindfulness Amsterdam West)

“Erg fijne en gedegen cursus - niet zweverig maar wel verdiepend. Zohair neemt de tijd om iedereen te leren kennen en heeft merkbaar veel ervaring. Niet alleen met mindfulness, maar vooral ook hoe je anderen hier in meeneemt. Daarnaast is het gewoon een verschikkelijk aardige kerel!”

 

George (Mindfulness Amsterdam Zuidoost)

"Sherida is heel bekwaam door persoonlijke ervaring en training. Ik heb haar op het juiste moment in mijn leven leren kennen: De afstand tot mijn innerlijke zelf is mede door haar kleiner geworden." 

 

Marie (Mindfulness Amstelveen)

"Ik ga al jaren door een zeer onrustige periode. Trauma's roepen regelmatig het verleden of toekomstvraagstukken op, waardoor ik het hier en nu vaak vergeet.

Mijn psycholoog koppelde mij aan Elisa. Dit was vlak voor Covid-19. Zij heeft mij  8 weken via Zoom 1 op 1 begeleid in het eigen maken van Mindfulness. Een bijzondere ervaring waar ik veel aan blijk te hebben nu. Ik ben er nog lang niet, maar Elisa heeft mij met haar passie, bevlogenheid en deskundigheid zoveel verder weer geholpen. Zij dwingt je nergens toe, maar zet je aan tot nadenken en daarop handelen. Een hele prettige lerares en vooral ook een heel prettig mens. Een grote aanrader om je leven rust en handvatten te geven."

 

Nick (Mindfulness Amsterdam West)

"De mindfulness training heb ik als een cadeautje gekregen van mijn business partner. Ik vond het moeilijk om tijdens meetings mijn volledige aandacht erbij te houden. Ik was vaak afgeleid of bezig met wat ik zelf wilde zeggen, in plaats dat ik naar de ander luisterde. Ook wilde ik vele ballen tegelijk in de lucht houden, maar in feite maak je relatief weinig naar behoren af. Daarnaast was ik vaak bezig met het invullen van eventuele scenario's of gesprekken die uiteindelijk zelden plaatsvonden. Kortom, ik zat niet in 'het moment'. 

Toen ik begon aan de training, merkte ik eigenlijk al direct hoe ontspannen ik werd door mediteren. Voor het slapen gaan wilde ik nog wel eens last hebben van malen, maar door te mediteren viel ik als een blok in slaap (ook tijdens de trainingen). Door de oefeningen leer je meer in het moment van nu te zitten en merkte ik al gauw op dat mijn concentratie verbeterde. Tijdens meetings stelde ik betere vragen, lette ik beter op, was ik aanwezig en haalde ik meer uit conversaties. Wat betreft gemoedstoestand merk ik ook een aanzienlijk verschil; je leert op actieve wijze stress te reduceren en 'pech' te relativeren. Je leert jezelf anders kennen en beter accepteren. Ik zie mindfulness als een denkbeeldig ventieltje dat je op elk gewenst moment open kunt doen als de druk te veel wordt. Ik kan het iedereen aanraden."

 

Kelly (Mindfulness Amsterdam Oost)

"Ik ben erg over deze training te spreken. Josta is een positief ingestelde, gepassioneerde en meelevende docente. Daarnaast is ze is ook erg betrokken en 'down to earth' in haar uitleg en begeleiding, zowel tijdens de lessen zelf als eventueel ook daarbuiten (via de mail). Mijn ervaring is dat zij zichzelf altijd voor de volle 100% zal inzetten om haar cursisten, indien nodig, even net dat extra steuntje in de rug mee te geven. Dankzij haar professionele en liefdevolle begeleiding heb ik een hoop over mezelf mogen leren en vele handvatten aangereikt gekregen om meer rust te kunnen ervaren in mezelf en meer in het hier en nu te kunnen zijn. Hierdoor ervaar ik minder stress en meer innerlijke vrede. Dus, mocht je nog twijfelen over het gaan volgen van een Mindfulness training bij Josta: gewoon doen hoor! Deze cursus is enorm de moeite waard en een mooi cadeau aan jezelf! En met Josta als docente ben je hier helemaal aan het juiste adres."  

 

Lisa (Mindfulness Amsterdam Noord) 

"De training bij Jorinde heeft mij veel rust gebracht. Ik heb o.a. geleerd hoe fijn het is om bewust rustmomenten voor jezelf in te plannen. En door middel van meditatie wat meer uit je hoofd te komen en meer in je lichaam en in het nu te komen. Het heeft me bewust gemaakt van heel veel dingen, in mn dagelijkse routine maar ook in het grotere geheel. En ik heb er tools uitgehaald om wat minder te oordelen (over mezelf), te ontspannen en oke te zijn met wat er is.”  

 

Floor (Mindfulness Amsterdam West)

"Zo veel keuze uit mindfulnessdocenten in Amsterdam! Ik ben blij dat ik bij Zohair uitkwam. Hij is vriendelijk en respectvol en houdt de sessies licht van toon. Ik had al eens met een app gemediteerd, maar het volgen van een cursus was toch echt anders. Ik vond het fijn om ervaringen met groepsgenoten uit te wisselen, en de sessies werkten als een stok achter de deur. Zohair stelt scherpe vragen, waardoor je je er meer van bewust wordt waar je tijdens het mediteren tegenaan loopt, en wat je daaraan kunt doen.

 

Maar je doet veel meer oefeningen dan alleen zitten op een kussen en mediteren! Eigenlijk komt elk moment van de dag aan de orde. Hierdoor ben ik dagelijkse activiteiten veel bewuster gaan doen. En ook al mediteer ik nog lang niet zo vaak als ik zou willen; ik voel me rustiger en (hoe cliché ook) geniet meer van het moment." 

 

 

Martine (Mindfulness Amsterdam Oost) 

"De mindfulness training bij Josta was voor mij een eye-opener. Zij is positief, heeft een fijne warme stem, ze is meelevend en weet een veilige sfeer te creëren. Ze is betrokken, denkt mee en neemt jouw punten mee in haar uitleg en begeleiding. Door haar begeleiding heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en de door haar aangereikte tools pas ik toe in mijn leven om meer rust en balans te creëren en bewuster het hier en nu te ervaren.”

 

Sem (Mindfulness Amsterdam Zuidoost)

"With Sherida's approach in mindfulness I was able to created this space in my mind where only I can go when feeling overwhelmed and emotional. Thank You! "

 

Tobias (Mindfulness Amsterdam Noord)

“ Tijdens de training heb ik geleerd om bewuster te zijn van mijn ervaring en met minder oordelen leren observeren wat er van moment tot moment is. Ik heb hierdoor veel meer innerlijke rust gevonden. Ik heb het als waardevol ervaren dat Claire vragen stelde waardoor ik dieper naar mijn eigen ervaring kon kijken. Claire is een rustig persoon en heeft duidelijk veel kennis en ervaring op het gebied van mindfulness en psychologie, wat zij goed weet over te brengen.”

 

 Katerina (Mindfulness Amsterdam West)

"Ik was heel sceptisch over het hele concept van mindfulness en mediteren en bang dat het te zweverig zou zijn. Dankzij Zohair zijn vriendelijke en open houding, menselijkheid en humor vond ik het uiteindelijk toch wel iets voor mij, ik heb veel geleerd en tot nu toe ben ik de nieuwe vaardigheden aan het toepassen in het dagelijks leven.

 

Ik wil dit zeker aanbevelen aan iedereen, ook al heb je geen stress, burn-out en nergens last van, je leert hier hoe je beter met jezelf en je leven kan omgaan en meer genieten van wat je hebt."

 

Lex (Mindfulness Amsterdam Oost)

"De mindfulness training bij Josta was voor mij een erg waardevolle ervaring. De training heeft me meer inzicht in mezelf gegeven en de tools die ik heb geleerd pas ik nu zoveel mogelijk toe in mijn leven om meer rust en evenwicht te creëren en het hier en nu bewuster te ervaren. Ik ben hierdoor veel beter in staat om met stress om te gaan, zowel in mijn privé leven als ook op het werk. Josta is erg positief, heeft een prettige stem, en weet een veilige en warme sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt. Ik kan de training echt iedereen aanraden!"

 

Chantal (Mindfulness Amsterdam Noord)

“Ik heb geleerd minder primair te reageren in moeilijke situaties, in plaats daarvan minder te oordelen en te leren accepteren. Het helpt me enorm om tegen mezelf te zeggen ”dat iets er mag zijn.” Ik heb ervaren dat Claire de training veel verdieping heeft gegeven door regelmatig inzichtsvragen te stellen, wat je doet nadenken en meer inzicht geeft over je eigen gedachten/gevoel/handelen. Thuis kon ik goed oefenen met alles wat we in de bijeenkomsten leren door middel van de audio begeleiding en werkboek."

 

Lisa (Mindfulness Amsterdam Zuidoost)

 

"Sherida, brengt op een begrijpelijke manier de stof over. De rust die er hangt is fijn en er is tijdens de training oog en ruimte voor de individuele cursist."  

 

Joël (Mindfulness Amsterdam Oost)

"De acht-weekse mindfulness cursus was voor mij een mooie manier om tot meer zelfinzicht te komen. Het observeren, accepteren en loslaten van wat je denkt of voelt is een heel krachtig principe in een tijd waarin je zoveel afgeleid wordt, dat contact met jezelf niet vanzelfsprekend is. Deze acht-weekse is het ideale experiment om de vaardigheden te oefenen die daarbij komen kijken. Josta is een fijne docent, altijd goed voorbereid en creatief in de vormgeving van de lessen. De begeleide meditaties doet ze fantastisch, met een hele prettige, stabiele en ondersteunende stem. Ik luister een paar maanden later bij mijn meditaties nog steeds naar haar opnames."

Bekijk de agenda voor een mindfulness cursus in Amsterdam of Amstelveen