Mindfulness vervolgtraining: Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC)

Tijdens de mindfulness training MVMC verdiep en verbreed je jouw mindfulness vaardigheid. Als belangrijk onderdeel van de training leer je hoe je mindfulness kan inzetten in communicatie. Dit komt zowel je persoonlijke als werkrelaties ten goede. De training is een logisch vervolg voor iedereen die de 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of op een andere manier kennis heeft gemaakt met meditatie en nu mindfulness wil integreren in het leven, voorbij de meditatiemat. 

 

De MVMC training is door deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,7!  

Meditatie vervolgtraining

In 6 bijeenkomsten breiden we onze toolbox met meditaties verder uit met:

  • Kalmtemeditatie waarmee je kalmte en concentratie ontwikkelt van waaruit helderheid, wijsheid en creativiteit kan ontstaan.
  • We doen verschillende meditaties waarmee we ons lichaamsbewustzijn vergroten. Dit helpt ons bij verdere stressreductie en in contact met anderen.
  • Mildheidmeditatie. Een meditatie waarmee je milder en vriendelijker wordt naar jezelf en anderen toe. 
  • Yin-yoga. Een toegankelijke yogavorm die onder andere helpt om het hele lichaam/geest systeem te ontspannen.
  • Waardegerichte meditatie om meer richting te kunnen geven aan ons leven en meer vanuit onze waarden te leven.

Mindful communiceren

We onderzoeken hoe we middels praktische mindful communicatie richtlijnen de relatie met onszelf en anderen kunnen verdiepen en waar mogelijk verbeteren. We doen dit stapsgewijs. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. Elke week zetten we een ander perspectief in het licht. Zo komen onder andere aanbod; aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en communicatie in geval van conflict. We onderzoeken onze eigen rol en gemoedstoestanden in contact en hoe we meer in lijn met onze behoeften kunnen communiceren.

© Tekening: Fop Smit
© Tekening: Fop Smit

De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter en interessanter. Het leven mogelijk lichter en onze verbindingen met anderen prettiger en verdiepend. De oefeningen komen uit bestaande methodes als interpersoonlijke mindfulness, geweldloze communicatie en deep listening. 

 

Mindfulness en psycho-educatie

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatie- en motivatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en bewuster te communiceren.  

 

Praktisch

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, inclusief een werkboek, audiobestanden, telefonische intake en alle trainingsbenodigdheden. Klik hieronder voor een trainer in jouw buurt, startdata en tarieven.Wat anderen over de vervolgtraining zeggen


Eline
 

Een training met veel zorg, aandacht, verbinding en humor, waardoor fijne dynamiek ontstaat. De oefeningen en lessen zijn makkelijk thuis te integreren. De Mindfulness verdieping en mindful communiceren training is voor mij wederom zeer waardevol geweest. Ik kan weer met veel nieuwe inzichten en kennis aan de slag."

 

Manon

"De mindfulness vervolg-training MVMC is een heel mooi vervolg op de 8-weekse basistraining, je leert in korte tijd meditatie te verdiepen middels kalmte-beoefening. De inzichten die je krijgt in hoe mensen met elkaar communiceren, vond ik heel erg verrassend. Doordat je oefeningen doet in de trainingsruimte en ook in het dagelijks leven, ondervind je aan den lijve wat er nu eigenlijk precies gebeurt als je wel of niet mindful communiceert.
Zohair weet een hele fijne, rustige sfeer te creëren waarin je je veilig voelt. Zijn training heeft de juiste diepgang, is niet zweverig, en hij benadert de dingen ook altijd met humor. Ik zou iedereen aanraden om deze vervolgtraining te volgen, mij heeft het veel inzichten gebracht!" 

 

Daphne

"De training Mindful Verdiepen - Mindful Communiceren heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om in contact met jezelf te zijn en blijven bij de communicatie met anderen. De meditatieve yin yoga en de mindfulness oefeningen helpen mij keer op keer om lichamelijk  in te checken. Welke emoties ervaar ik in mijn lijf? Wat zijn mijn daaraan verbonden behoeften? En wat wil ik daarover communiceren met een ander? Communiceren vanuit deze realisaties verloopt meestal zoveel prettiger."

 

Rebekka

"Na de MBSR-training ben ik verder gegaan met de Mindfulness Verdiepen en Mindful Communiceren (MVMC)-training . Hierin kwamen verschillende fijne methodes naar voren om meer kalmte te ervaren door middel van meditaties, yin yoga en yoga nidra. Ik vond het echter vooral een mooie training om niet alleen mindful (proberen) te zijn tijdens meditaties, maar juist ook in contact met anderen. Om te leren om de fysieke sensaties en emoties die ik nu meer ervaar, ook te blijven toelaten in een gesprek, en om me meer kwetsbaar te durven opstellen. We hebben emoties leren zien als uiting van (on)vervulde behoeftes, en geoefend met o.a. non-violent communication en greenzone communication als tools om beter en zonder oordeel met anderen te communiceren over elkaars behoeftes. In deze goed opgezette training en met de fijne begeleiding was er veel ruimte voor oefening en reflectie op de opgedane ervaringen.  

 

De zeer positieve feedback uit de groep na het toepassen van mindful communiceren buiten de trainingen geeft mij hoop: naarmate er steeds meer mensen geïnteresseerd raken/bekwaam worden in deze manier van denken en communiceren, kan de wereld er echt weer wat mooier uit gaan zien!"   

 


Mindfulness opleiding

Voor mindfulness trainers, psychologen, praktijkondersteuners, coaches & andere professionals die met mensen werken bieden wij ook de trainersopleiding Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC). Ga naar opleiding


Eerst meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier. Of lees hier het blog over mindful communiceren. Toch liever de basis mindfulness training, klik dan hier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.