Mindfulness (vervolg) training: Mindfulness verdiepen & mindful communiceren (MVMC)

Tijdens de mindfulness (vervolg) training MVMC verdiep en verbreed je jouw mindfulness vaardigheid en leer je hoe je mindfulness kan inzetten in communicatie. Deze training is voor iedereen die de 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of op een andere manier al kennis heeft gemaakt met meditatie. Twijfel je of dit de juiste training voor je is? Neem via onderstaand formulier contact op om te overleggen. 

 

Voor mindfulness trainers, psychologen, coaches & andere professionals die met mensen werken bieden wij ook de trainersopleiding Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC). Ga naar opleiding

 

Deze training is door deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,4! 

 

Meditatie (vervolg) training

In 6 bijeenkomsten leer je:

  • Kalmtemeditatie waarmee je kalmte en concentratie ontwikkelt van waaruit helderheid, wijsheid en creativiteit kan ontstaan.
  • Mildheidmeditatie. Een meditatie waarmee je milder en vriendelijker wordt naar jezelf en anderen toe. 
  • Waardegerichte meditatie om meer richting te kunnen geven aan ons leven en meer vanuit onze waarden te leven.
  • Verder doen we verschillende meditaties waarmee we meer in contact komen met ons eigen lichaam. Dit helpt ons met verdere stressreductie en bij onze communicatie met anderen.
  • Ook zal er aandacht zijn voor iedereen toegankelijke yin-yoga. Een yogavorm die o.a. helpt om het hele lichaam/geest systeem te ontspannen.

Mindful communiceren

We onderzoeken elke week verschillende facetten van mindful communiceren: aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en volledig aanwezig zijn. De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. De oefeningen komen uit bestaande methodes als interpersoonlijke mindfulness, geweldloze communicatie en deep listening. 

© Tekening: Fop Smit
© Tekening: Fop Smit

Mindfulness en het brein

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatie- en motivatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en te communiceren.  


Data en kosten

Start: maandag 23 mei - 19.00 - 21.30 

Vervolgens 30 mei, 6, 13, 20 juni en een oefendag op zondag 26 juni van 10.00 tot 14.30.

 

De training wordt gegeven op de bij het Centrum voor Mindfulness op de Raadhuisstraat 15.

 

De kosten bedragen €375,- voor 6 bijeenkomsten, een werkboek, audiobestanden, telefonische intake (15 min.),  alle trainingsbenodigdheden inclusief de oefendag. Bezoek de website van het CVM: InschrijvenEerst meer informatie? Neem contact op via onderstaand formulier. De definitieve inschrijving volgt na de kosteloze intake. Toch liever de basis mindfulness training, klik dan hier

Meer informatie mindfulness vervolgtraining

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Manon

"De mindfulness vervolg-training van Zohair Elabd is een heel mooi vervolg op de 8-weekse basistraining, je leert in korte tijd om de meditatie meer te gaan verdiepen. De inzichten die je krijgt in hoe mensen met elkaar communiceren, vond ik heel erg verrassend. Doordat je oefeningen doet in de trainingsruimte en ook in het dagelijks leven, ondervind je aan den lijve wat er nu eigenlijk precies gebeurt als je wel of niet mindful communiceert.
Zohair weet een hele fijne, rustige sfeer te creëren waarin je je veilig voelt. Zijn training heeft de juiste diepgang, is niet zweverig, en hij benadert de dingen ook altijd met humor. Ik zou iedereen aanraden om deze vervolgtraining te volgen, mij heeft het veel inzichten gebracht!"

 

Eline 

Zohair geeft zijn trainingen met veel zorg, aandacht en humor. Hij zorgt voor verbinding waardoor fijne dynamiek ontstaat. De oefeningen en lessen zijn makkelijk thuis te integreren. De Mindfulness verdieping en mindful communiceren training is voor mij wederom zeer waardevol geweest. Ik kan weer met veel nieuwe inzichten en kennis aan de slag."

 

Lees hier meer ervaringen