Mindfulness (vervolg) training -

Mindfulness & mindful communiceren

Tijdens de mindfulness (vervolg) training: Mindfulness & mindful communiceren verdiep en verbreed je jouw mindfulness vaardigheid en leer je hoe je mindfulness kan inzetten in communicatie. Deze training is voor iedereen die de 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of op een andere manier al kennis heeft gemaakt met meditatie. Twijfel je of dit de juiste training voor je is? Neem via onderstaand formulier contact op om te overleggen.

Meditatie (vervolg) training

In 5 weken verdiepen we onze mindfulness. Zo leren we:

  • Kalmtemeditatie die kalmte en concentratie helpt ontwikkelen van waaruit helderheid en wijsheid kan ontstaan.
  • Compassiemeditatie. Een meditatievorm die bijdraagt aan milder en vriendelijker te zijn naar onszelf en anderen toe. 
  • Waardegerichte meditatie die ons helpt meer vanuit onze waarden te leven.
  • Verder doen we verschillende meditaties waarmee we meer in contact komen met ons eigen lichaam. Dit helpt ons ook bij onze communicatie met anderen.
  • Ook zal er tijdens 1 van de lessen aandacht zijn voor iedereen toegankelijke yin-yoga  

Mindful communiceren

We onderzoeken elke week verschillende facetten van mindful communiceren: aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en volledig aanwezig zijn. De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. 

 

Mindfulness en het brein

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en te communiceren. 

 

Data en kosten

De volgende training vindt start maandag 10 mei 19.15 - 21.30, vervolgens 17, 24, 31 mei en 7 juni

De training wordt gegeven op de locatie in Amsterdam West, Borgerstraat 102.

 

De kosten bedragen 199,- voor 5 wekelijkse bijeenkomsten, een werkboekje, telefonische intake (15 min.) en alle benodigdheden. Inschrijven of meer informatie via onderstaand formulier. De definitieve inschrijving volgt na de kosteloze intake.

 

Inschrijven mindfulness vervolgtraining

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Manon

"De mindfulness vervolg-training van Zohair Elabd is een heel mooi vervolg op de 8-weekse basistraining, je leert in korte tijd om de meditatie meer te gaan verdiepen. De inzichten die je krijgt in hoe mensen met elkaar communiceren, vond ik heel erg verrassend. Doordat je oefeningen doet in de trainingsruimte en ook in het dagelijks leven, ondervind je aan den lijve wat er nu eigenlijk precies gebeurt als je wel of niet mindful communiceert.
Zohair weet een hele fijne, rustige sfeer te creëren waarin je je veilig voelt. Zijn training heeft de juiste diepgang, is niet zweverig, en hij benadert de dingen ook altijd met humor. Ik zou iedereen aanraden om deze vervolgtraining te volgen, mij heeft het veel inzichten gebracht!"

Lees hier meer ervaringen