Mindfulness (vervolg) training: Mindfulness verdiepen & mindful communiceren (MVMC)

Tijdens de mindfulness (vervolg) training MVMC verdiep en verbreed je jouw mindfulness vaardigheid en leer je hoe je mindfulness kan inzetten in communicatie. Deze training is voor iedereen die de 8-weekse mindfulness training heeft gevolgd of op een andere manier al kennis heeft gemaakt met meditatie. Twijfel je of dit de juiste training voor je is? Neem via onderstaand formulier contact op om te overleggen. 

 

Voor mindfulness trainers, psychologen, coaches & andere professionals die met mensen werken bieden wij ook de trainersopleiding Mindfulness Verdiepen & Mindful Communiceren (MVMC). Ga naar opleiding

 

Deze training is door deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,4! 

 

Meditatie (vervolg) training

In 5 weken leren we:

  • Kalmtemeditatie die kalmte en concentratie helpt ontwikkelen van waaruit helderheid en wijsheid kan ontstaan.
  • Compassiemeditatie. Een meditatievorm die bijdraagt aan milder en vriendelijker te zijn naar onszelf en anderen toe. 
  • Waardegerichte meditatie die ons helpt meer vanuit onze waarden te leven.
  • Verder doen we verschillende meditaties waarmee we meer in contact komen met ons eigen lichaam. Dit helpt ons met verdere stressreductie en bij onze communicatie met anderen.
  • Ook zal er tijdens 1 van de lessen aandacht zijn voor iedereen toegankelijke yin-yoga.  

Mindful communiceren

We onderzoeken elke week verschillende facetten van mindful communiceren: aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en volledig aanwezig zijn. De communicatie wordt hierdoor compassievoller, oprechter, intenser en interessanter. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. 

 

Mindfulness en het brein

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn en te communiceren. 

 

Data en kosten

De volgende training start donderdag 18 november van 19.15 tot 21.45, vervolgens 25 november, 2, 9, 16 december en een (optionele) halve oefendag op zondag 12 december van 10.00 tot 14.00 

De training wordt gegeven op de locatie in Amsterdam West, Borgerstraat 102.

 

De kosten bedragen 199,- voor 5 wekelijkse bijeenkomsten, een werkboekje, telefonische intake (15 min.),  alle benodigdheden en €25,- voor de oefendag. Inschrijven of meer informatie via onderstaand formulier. De definitieve inschrijving volgt na de kosteloze intake.

 

Inschrijven mindfulness vervolgtraining

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Manon

"De mindfulness vervolg-training van Zohair Elabd is een heel mooi vervolg op de 8-weekse basistraining, je leert in korte tijd om de meditatie meer te gaan verdiepen. De inzichten die je krijgt in hoe mensen met elkaar communiceren, vond ik heel erg verrassend. Doordat je oefeningen doet in de trainingsruimte en ook in het dagelijks leven, ondervind je aan den lijve wat er nu eigenlijk precies gebeurt als je wel of niet mindful communiceert.
Zohair weet een hele fijne, rustige sfeer te creëren waarin je je veilig voelt. Zijn training heeft de juiste diepgang, is niet zweverig, en hij benadert de dingen ook altijd met humor. Ik zou iedereen aanraden om deze vervolgtraining te volgen, mij heeft het veel inzichten gebracht!"

 

Eline 

Zohair geeft zijn trainingen met veel zorg, aandacht en humor. Hij zorgt voor verbinding waardoor fijne dynamiek ontstaat. De oefeningen en lessen zijn makkelijk thuis te integreren. De Mindfulness verdieping en mindful communiceren training is voor mij wederom zeer waardevol geweest. Ik kan weer met veel nieuwe inzichten en kennis aan de slag."

 

Lees hier meer ervaringen