Het mindfulness team

Al onze trainers zijn opgeleid in de hoogste categorie 1 en aangesloten bij de VMBN, de beroepsvereniging voor mindfulness trainers in Nederland en België. Naast de professionaliteit die hiermee geborgd wordt, is vergoeding vanuit de zorgverzekeraar hierdoor vaak mogelijk. De trainers werken vanuit de gemeenschappelijke gedachte dat mindfulness bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven en hanteren hierbij een down-to-earth benadering. Lees hieronder meer over de trainers door op de naam te klikken. 

Mindfulness Amsterdam West
Mindfulness Amsterdam West

Ik ontdekte de kracht van mindfulness in een periode van veel stress. Een veeleisende baan in het bedrijfsleven, de koop van een nieuw huis, en een stuk lopende relatie eisten hun tol. Toen ik een meditatietraining volgde ervoer ik niet alleen verlichting in mijn klachten, minder stress, minder gepieker en rsi klachten, maar dat ik er bovendien een gelukkiger en stabieler mens van werd. Er was een zaadje geplant.

Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites van verschillende tradities in verschillende landen. Dit leidde uiteindelijk tot mijn mindfulness trainerschap en de oprichting van ZoMindful.

Mindfulness helpt mij vandaag de dag beter om te gaan met de hectiek van alledag en simpelweg gelukkiger te zijn. Het delen van deze vaardigheid is mijn voornaamste drijfveer om mindfulness trainer te zijn.

Naast gecertificeerd mindfulness trainer (MBSR/MBCT) werk ik als (museum-) docent, projectleider en duo-raadslid. Als ik geen les geef probeer ik mijn leven te vullen met vooral veel plezier, door het samenzijn met mijn naasten, mooie films te zien, te sporten of... helemaal niks te doen.

Mindfulness Amsterdam IJburg
Mindfulness Amsterdam Oost

Tijdens een roerige periode in mijn leven op zowel persoonlijk als professioneel vlak kwam ik in aanraking met mindfulness. In de periode daarna, van zelf oefenen en veel struikelen, begon ik langzaam te ervaren dat ik meer ruimte had in mijn gevoel en mijn denken.

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach besef dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reacties geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft.

Met de jaren heb ik mijn eigen meditatiebeoefening verdiept door het volgen van retraites in binnen- en buitenland. Ik heb leren & groeien als kernwaarden, en vergroot met veel plezier mijn begrip van mindfulness door het deelnemen aan workshops en masterclasses, het lezen van boeken en de goede gesprekken met mede-trainers.

Voor mijn trainerschap heb ik jaren gewerkt in binnen- en buitenland als Event Manager en daarna HR en Learning & Development Manager. Inmiddels werk ik parttime als projectmanager om meer tijd te kunnen besteden aan mindfulness, massage & aromatherapie. Waar ik verder van geniet is wandelen in bos & duin, zwemmen in de zee (ook in de winter), lezen, het Concertgebouw of een festival bezoeken en tijd doorbrengen met geliefden, vrienden en familie.


Mindfulness Amsterdam Noord
Mindfulness Amsterdam Noord

Vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness tijdens mijn studie in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik me er zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder in verdiept: van opleidingen en retraites tot inspirerende boeken en zelf oefenen.

Mindfulness heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf. Wie ben ik, wat voel ik en hoe ga ik op een vriendelijkere manier met mezelf om? Tijdens moeilijke momenten helpt mindfulness me om weer in contact met mezelf te komen. Zo blijf ik in balans en kan ik meer gemoedsrust vinden, ook als het me even niet lukt om mindful te zijn.

In 2015 ben ik mijn eigen psychologepraktijk gestart, waar ik vooral met mensen werk die klachten als zelfkritiek, angst en stress ervaren. In mijn behandelingen pas ik veel mindfulness en zelfcompassie toe. Ik heb gezien wat voor positief effect dit kan hebben op het algemeen welbevinden. Hierdoor groeide mijn ambitie om mindfulness trainingen te geven naast mijn individuele behandelingen.

Buiten mijn werk als mindfulness trainer en psycholoog houd ik erg van muziek maken op mijn ukelele, yoga, wandelen in de natuur en samenzijn met mijn vrienden en familie.

Mindfulness Amstelveen
Mindfulness Amstelveen

Mindfulness betekent voor mij even stilstaan bij hoe ik me voel op dit moment en daar ook oké mee zijn. Of het nou prettig of onprettig aanvoelt. Even niet streven, even geen to-do-lijst en even geen haast.

Een paar jaar geleden kreeg ik een burn-out. Ik kon niet meer stoppen met denken, met doen, met rennen en piekeren. Rust in mijn hoofd en lichaam kon ik niet meer vinden. Na een periode van uitputting ben ik langzaam weer opgekrabbeld. Mindfulness heeft mij in die periode geholpen om mijn grenzen weer te voelen, te stoppen als ik moe was, me minder te identificeren met alle (pieker-) gedachten. Patronen werden duidelijker, ik kreeg steeds meer zicht op welke gedachten en welk gedrag mij ziek hadden gemaakt.

Mindfulness is voor mij ook een constante reminder dat ik momenten van rust nodig heb in mijn leven om me ontspannen te blijven voelen, om contact te houden met mezelf en me niet te verliezen in gedachten en drukte.

Naast mijn werkzaamheden als Mindfulness trainer werk ik in Amstelveen als Praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. Ik word blij van mijn gezin, mijn twee dochters, familie, werken maar ook rust, hardlopen, etentjes en gezelligheid. Een van mijn favorieten spreuken: 'Neem je gedachten niet te serieus, het zijn maar gedachten'

Zie ook biografie trainers voor een overzicht van alle beroepsgerichte opleidingen en retraites genoten door onze trainers.