Over ZoMindful

Wij zijn een Amsterdams mindfulness training- en opleidingscentrum met locaties in Amsterdam en Amstelveen. Naast mindfulness trainingen voor particulieren en nascholing voor professionals verzorgen wij retraites en activiteiten in het onderwijs en bedrijfsleven, dit laatste doen wij landelijk. Onze organisatie telt enkel trainers die opgeleid zijn in de hoogste categorie 1 en aangesloten zijn bij de VMBN. Naast de kwaliteit die hiermee geborgd wordt is hierdoor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering vaak mogelijk. Onze trainers zijn daarnaast veelal geschoold als psycholoog, praktijkondersteuner GGZ, mindfulness opleider of in het onderwijs en zodoende psychologisch of didactisch onderlegd. 

 

Wij zijn vakkundig, nuchter en toegankelijk. Door prijsafspraken met trainingslocaties zijn wij in staat onze prijzen betaalbaar te houden, waardoor de training ook voor mensen zonder vergoeding vaak haalbaar is en voor mensen met een vergoeding geen of een geringe eigen bijdrage vereist is. 

 

Wij werken vanuit de gemeenschappelijke gedachte dat mindfulness bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven en hanteren hierbij een down-to-earth benadering passend bij de hedendaagse mens in een complexe en veeleisende samenleving. Lees hieronder meer over onze trainers. Voor ervaringen van eerdere deelnemers kijk je hier.

Mindfulness Amsterdam West
Mindfulness Amsterdam West

Ik ontdekte de kracht van mindfulness in een periode van veel stress. Een veeleisende baan in het bedrijfsleven, de koop van een nieuw huis, en een stuk lopende relatie eisten hun tol. Toen ik een meditatietraining volgde ervoer ik niet alleen verlichting in mijn klachten, minder stress, minder gepieker en rsi klachten, maar dat ik er bovendien een gelukkiger en stabieler mens van werd. Er was een zaadje geplant.

Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites van verschillende tradities in verschillende landen. Dit leidde uiteindelijk tot mijn mindfulness trainerschap en de oprichting van ZoMindful. Vandaag de dag verzorg ik mindfulness trainingen, mindfulness weekenden en ben ik mindfulness opleider.

Mindfulness helpt mij beter om te gaan met de hectiek van alledag en simpelweg gelukkiger te zijn. Het delen van deze vaardigheid is mijn voornaamste drijfveer om mindfulness trainer te zijn.

Naast gecertificeerd mindfulness trainer (MBSR/MBCT) & mindfulness opleider werk ik als (museum-) docent en projectleider. Ook was ik een periode gemeenteraadslid in Amsterdam. De ervaringen die ik opdeed in de verschillende bedrijfstakken neem ik mee in mijn docentschap. Als ik geen les geef probeer ik mijn leven te vullen met vooral veel plezier, door het samenzijn met mijn naasten, mooie films te zien, te sporten of... helemaal niks te doen.

Mindfulness Amsterdam IJburg
Mindfulness Amsterdam Oost

Tijdens een roerige periode in mijn leven op zowel persoonlijk als professioneel vlak kwam ik in aanraking met mindfulness. In de periode daarna, van zelf oefenen en veel struikelen, begon ik langzaam te ervaren dat ik meer ruimte had in mijn gevoel en mijn denken.

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach besef dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reacties geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft.

Met de jaren heb ik mijn eigen meditatiebeoefening verdiept door het volgen van retraites in binnen- en buitenland. Ik heb leren & groeien als kernwaarden, en vergroot met veel plezier mijn begrip van mindfulness door het deelnemen aan workshops en masterclasses, het lezen van boeken en de goede gesprekken met mede-trainers.

Voor mijn trainerschap heb ik jaren gewerkt in binnen- en buitenland als Event Manager en daarna HR en Learning & Development Manager. Inmiddels werk ik parttime als projectmanager om meer tijd te kunnen besteden aan mindfulness, massage & aromatherapie. Waar ik verder van geniet is wandelen in bos & duin, zwemmen in de zee (ook in de winter), lezen, het Concertgebouw of een festival bezoeken en tijd doorbrengen met geliefden, vrienden en familie.


Mindfulness Amsterdam Noord
Mindfulness Amsterdam Noord

Vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness tijdens mijn studie in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik me er zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder in verdiept: van opleidingen en retraites tot inspirerende boeken en zelf oefenen.

Mindfulness heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf. Wie ben ik, wat voel ik en hoe ga ik op een vriendelijkere manier met mezelf om? Tijdens moeilijke momenten helpt mindfulness me om weer in contact met mezelf te komen. Zo blijf ik in balans en kan ik meer gemoedsrust vinden, ook als het me even niet lukt om mindful te zijn.

In 2015 ben ik mijn eigen psychologepraktijk gestart, waar ik vooral met mensen werk die klachten als zelfkritiek, angst en stress ervaren. In mijn behandelingen pas ik veel mindfulness en zelfcompassie toe. Ik heb gezien wat voor positief effect dit kan hebben op het algemeen welbevinden. Hierdoor groeide mijn ambitie om mindfulness trainingen te geven naast mijn individuele behandelingen.

Buiten mijn werk als mindfulness trainer en psycholoog houd ik erg van muziek maken op mijn ukelele, yoga, wandelen in de natuur en samenzijn met mijn vrienden en familie.

Mindfulness Amsterdam Noord
Mindfulness Amsterdam Noord

Zes jaar geleden kwam ik tijdens een roerige periode van mijn leven voor het eerst in contact met mindfulness. Ik herinner mij nog goed de ogenschijnlijk kleine oefening die uiteindelijk grote impact had (en nog steeds heeft) op mijn leven; de adempauze. Sindsdien heb ik mij zowel op professioneel als persoonlijk vlak verdiept in mindfulness en is de beoefening hiervan een belangrijk onderdeel geworden van mijn leefwijze.

Mindfulness beoefening helpt mij om uit de automatisch piloot te stappen en in contact te blijven met wat ik denk en voel. Het leert mij veel over wie ik ben, wat mijn wensen en grenzen zijn en waar ik goed op gedij. Dit heeft mij de laatste jaren geholpen om keuzes te maken die passen bij mij als mens en waar ik blij van word.

Wat mij bij de beoefening van mindfulness meditatie zeer aanspreekt is de vriendelijke en compassievolle benadering. Hoe ga je met jezelf om als dingen even niet lukken of anders gaan dan je had gehoopt? Want vaak zijn we juist op de uitdagende momenten in ons leven ook nog eens heel streng voor onszelf.

Voordat ik mindfulness trainingen gaf was ik werkzaam als communicatietrainer en manager in het bedrijfsleven. De lat lag hier vaak erg hoog. Ik kwam regelmatig in aanraking met mensen die stressgerelateerde klachten hebben zoals burn-out, angsten of somatische klachten. Dit heeft mij o.a. geïnspireerd om in het bedrijfsleven voorlichting over stress en mindfulnesstrainingen te geven. Verder geef ik retraites en organiseer ik vanuit mijn platform Project New Earth lezingen en activiteiten over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en duurzaamheid.

Andere bezigheden waar ik blij van word zijn in de natuur zijn, yoga, salsadansen, lezen, wandelen, paardrijden en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.

Mindfulness Amstelveen
Mindfulness Amstelveen

Mindfulness betekent voor mij even stilstaan bij hoe ik me voel op dit moment en daar ook oké mee zijn. Of het nou prettig of onprettig aanvoelt. Even niet streven, even geen to-do-lijst en even geen haast.

Een paar jaar geleden kreeg ik een burn-out. Ik kon niet meer stoppen met denken, met doen, met rennen en piekeren. Rust in mijn hoofd en lichaam kon ik niet meer vinden. Na een periode van uitputting ben ik langzaam weer opgekrabbeld. Mindfulness heeft mij in die periode geholpen om mijn grenzen weer te voelen, te stoppen als ik moe was, me minder te identificeren met alle (pieker-) gedachten. Patronen werden duidelijker, ik kreeg steeds meer zicht op welke gedachten en welk gedrag mij ziek hadden gemaakt.

Mindfulness is voor mij ook een constante reminder dat ik momenten van rust nodig heb in mijn leven om me ontspannen te blijven voelen, om contact te houden met mezelf en me niet te verliezen in gedachten en drukte.

Naast mijn werkzaamheden als Mindfulness trainer werk ik in Amstelveen als Praktijkondersteuner GGZ bij de huisarts. Ik word blij van mijn gezin, mijn twee dochters, familie, werken maar ook rust, hardlopen, etentjes en gezelligheid. Een van mijn favorieten spreuken: 'Neem je gedachten niet te serieus, het zijn maar gedachten'

Mindfulness Zuidoost
Mindfulness Amsterdam Zuidoost

Mindfulness betekent voor mij in contact blijven met mijn innerlijke stem en van daaruit doen wat goed is. Als dochter van Surinaamse ouders ben ik tussen twee culturen opgegroeid. Ik heb mijn weg daarin moeten vinden, met vallen en opstaan maar met een vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Van huis uit ben ik katholiek en naarmate ik ouder werd vond ik steeds meer verbinding met mijn geloof. Mindfulness is enige jaren geleden in mijn leven gekomen en het klikte meteen. Inmiddels wissel ik retraites in katholieke kloosters af met vipassana retraites. Deze combinatie ervaar ik als zeer waardevol omdat mindfulness bijdraagt aan verdieping van mijn geloof en omgekeerd door mijn geloof vind ik verdieping in mindfulness.

Door het overlijden van mijn dochter en mijn beide ouders heb ik moeten leren loslaten. Mijn spirituele ontwikkeling heeft hieraan bijgedragen door het beoefenen en bestuderen van religie en filosofie. Vanuit mijn Creools-Surinaamse roots de winti-religie; in katholieke kloosters vond ik stilte en contemplatie maar ook inzichten over de islam; tijdens vipassana retraites de boeddhistische filosofieën en mindfulness. Door deze reis heb ik het perspectief gekregen voor de vrouw die ik wil zijn en kreeg ik tools om te leren omgaan met alles wat er in mijn leven langs is geweest en nog langs gaat komen.

Mijn loopbaan is begonnen bij een bank, vervolgd in de jeugdzorg en de laatste 11 jaar als manager beleid bij gemeenten en zelfstandig Mindfulness Trainer/Coach. Daarnaast zit ik in het bestuur van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers (VMBN). Vrijwilligerswerk doe ik in een hospice waar ik bewoners begeleid in de laatste zes weken van hun leven.

Ik gun iedereen een mindful leven ongeacht je geloof, gender en culturele achtergrond zodat ook jij de kracht vindt om te zijn wie je wilt zijn.

Zie ook biografie trainers voor een overzicht van alle beroepsgerichte opleidingen en retraites genoten door onze trainers.