Over ZoMindful

Wij zijn een Amsterdams mindfulness training & opleidingscentrum met locaties in Amsterdam en Amstelveen. Naast mindfulness trainingen voor particulieren en nascholing voor professionals verzorgen wij retraites en activiteiten in het onderwijs en bedrijfsleven, dit laatste doen wij landelijk. Onze organisatie telt enkel trainers die opgeleid zijn in de hoogste categorie 1 en aangesloten zijn bij het Mindfulness Register en de VMBN. Naast de kwaliteit die hiermee geborgd wordt is hierdoor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering vaak mogelijk. Onze trainers zijn daarnaast veelal geschoold als psycholoog, coach, praktijkondersteuner GGZ, mindfulness opleider of in het onderwijs en zodoende psychologisch of didactisch onderlegd. 

 

Wij zijn vakkundig, nuchter en toegankelijk. Door prijsafspraken met trainingslocaties zijn wij in staat onze prijzen betaalbaar te houden, waardoor de training ook voor mensen zonder vergoeding vaak haalbaar is en voor mensen met een vergoeding geen of een geringe eigen bijdrage vereist is. 

 

Wij werken vanuit de gemeenschappelijke gedachte dat mindfulness bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven en hanteren hierbij een down-to-earth benadering passend bij de hedendaagse mens in een complexe en veeleisende samenleving. Lees hieronder meer over onze trainers. Voor ervaringen van eerdere deelnemers kijk je hier.

Mindfulness Amsterdam West
Mindfulness Amsterdam West

Ik ontdekte de kracht van mindfulness in een periode van veel stress. Een veeleisende baan in het bedrijfsleven, de koop van een nieuw huis, en een stuk lopende relatie eisten hun tol. Toen ik een meditatietraining volgde ervoer ik niet alleen verlichting in mijn klachten, minder stress, minder gepieker en rsi klachten, maar dat ik er bovendien een gelukkiger en stabieler mens van werd. Er was een zaadje geplant.

Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites van verschillende tradities in verschillende landen. Dit leidde uiteindelijk tot mijn mindfulness trainerschap en de oprichting van ZoMindful. Vandaag de dag verzorg ik mindfulness trainingen, mindfulness weekenden en ben ik mindfulness opleider.

Mindfulness helpt mij beter om te gaan met de hectiek van alledag en simpelweg gelukkiger te zijn. Het delen van deze vaardigheid is mijn voornaamste drijfveer om mindfulness trainer te zijn.

Naast gecertificeerd mindfulness trainer (MBSR/MBCT, cat.1) & mindfulness opleider werk ik als (museum-) docent en projectleider. Ook was ik een periode gemeenteraadslid in Amsterdam. De ervaringen die ik opdeed in de verschillende bedrijfstakken neem ik mee in mijn docentschap. Als ik geen les geef probeer ik mijn leven te vullen met vooral veel plezier, door het samenzijn met mijn naasten, mooie films te zien, te sporten of... helemaal niks te doen.

Mindfulness Amsterdam IJburg
Mindfulness Amsterdam Oost

Op het moment dat ik met mindfulness in aanraking kwam in 2012 bracht dit mij meer in contact met mijn gevoel en behoeften, wat mij heeft geholpen om de studieswitch van geneeskunde naar psychologie te maken. Dit is een switch van hoofd naar hart geweest. Ik ben hier om jou te inspireren aan de slag te gaan en open te staan om bewust keuzes te maken die bij jou passen. Want, er is zo veel meer uit het leven te halen, waarin jij er zowel meer voor jezelf als voor anderen kunt zijn.

De impact dat mindfulness op mijn leven had gehad, liet mij niet meer los. Na de studie klinische psychologie, mocht ik een promotietraject naar de werkingsmechanismen van mindfulness en compassie bij mensen met depressie aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness doorlopen. Parallel aan het werk als onderzoeker, volgde ik de 1.5-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulness trainer aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness (MBSR/MBCT, cat.1), de opleiding tot compassie trainers bij Frits Koster en Annetje Brunner (MBCL, cat. A) en startte ik mijn eigen praktijk, Note to Mind, van waaruit ik groeps- en individuele mindfulness en compassie trainingen en coaching verzorg, zowel voor particulieren als binnen het onderwijs en onderzoek. Daarnaast verzorg ik mindfulness trainingen voor ZoMindful.

Op dit moment ben ik daarnaast verbonden als supervisor en docent (i.o.) aan de Compassie MBCL Trainersopleiding van Frits Koster en Erik van den Brink en zet ik mij als voorzitter van de wetenschapscommissie van de vereniging voor mindfulness-based trainers Nederland (VMBN) om kennis over wetenschappelijke ontwikkelingen omtrent mindfulness en compassie te verspreiden.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en een speelse directheid. Dat we maar samen mogen ontdekken en leren. Mogen vallen.... en ook weer opstaan. Heb je (onderzoeks-)vragen of wil je gewoon even gericht (of ongericht) sparren? Voel je vrij om vrijblijvend contact met mij op te nemen, ik sta met liefde voor je klaar.


Mindfulness Amsterdam Noord
Mindfulness Amsterdam Noord

Vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness tijdens mijn studie in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik me er zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder in verdiept: van opleidingen en retraites tot inspirerende boeken en zelf oefenen.

Mindfulness heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf. Wie ben ik, wat voel ik en hoe ga ik op een vriendelijkere manier met mezelf om? Tijdens moeilijke momenten helpt mindfulness me om weer in contact met mezelf te komen. Zo blijf ik in balans en kan ik meer gemoedsrust vinden, ook als het me even niet lukt om mindful te zijn.

In 2015 ben ik mijn eigen psychologepraktijk gestart, waar ik vooral met mensen werk die klachten als zelfkritiek, angst en stress ervaren. In mijn behandelingen pas ik veel mindfulness en zelfcompassie toe. Ik heb gezien wat voor positief effect dit kan hebben op het algemeen welbevinden. Hierdoor groeide mijn ambitie om mindfulness trainingen te geven naast mijn individuele behandelingen.

Buiten mijn werk als mindfulness trainer en psycholoog houd ik erg van muziek maken op mijn ukelele, yoga, wandelen in de natuur en samenzijn met mijn vrienden en familie.

Mindfulness Amsterdam
Mindfulness Amsterdam Oost

Zo'n 10 jaar geleden kwam ik tijdens een roerige periode van mijn leven voor het eerst in contact met mindfulness. Ik herinner mij nog goed de ogenschijnlijk kleine oefening die uiteindelijk grote impact had (en nog steeds heeft) op mijn leven; de adempauze. Sindsdien heb ik mij zowel op professioneel als persoonlijk vlak verdiept in mindfulness en is de beoefening hiervan een belangrijk onderdeel geworden van mijn leefwijze.

Mindfulness beoefening helpt mij om uit de automatisch piloot te stappen en in contact te blijven met wat ik denk en voel. Het leert mij veel over wie ik ben, wat mijn wensen en grenzen zijn en waar ik goed op gedij. Dit heeft mij de laatste jaren geholpen om keuzes te maken die passen bij mij als mens en waar ik blij van word.

Wat mij bij de beoefening van mindfulness meditatie zeer aanspreekt is de vriendelijke en compassievolle benadering. Hoe ga je met jezelf om als dingen even niet lukken of anders gaan dan je had gehoopt? Want vaak zijn we juist op de uitdagende momenten in ons leven ook nog eens heel streng voor onszelf.

Voordat ik mindfulness trainingen gaf was ik werkzaam als communicatietrainer en manager in het bedrijfsleven. De lat lag hier vaak erg hoog. Ik kwam regelmatig in aanraking met mensen die stressgerelateerde klachten hebben zoals burn-out, angsten of somatische klachten. Dit heeft mij o.a. geïnspireerd om in het bedrijfsleven voorlichting over stress en mindfulnesstrainingen te geven. Verder geef ik retraites en organiseer ik vanuit mijn platform Project New Earth lezingen en activiteiten over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en duurzaamheid.

Andere bezigheden waar ik blij van word zijn in de natuur zijn, yoga, salsadansen, lezen, wandelen, paardrijden en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.

Mindfulness Amstelveen
Mindfulness Amstelveen

Ik ben in 2013 in aanraking gekomen met mindfulness. Na mijn eigen achtweekse training was ik helemaal verkocht. Ik merkte dat ik minder last had van piekergedachten, meer vertrouwen had in mezelf en meer kon genieten van alles om heen. Het voelde als een enorm cadeau dat ik graag wilde doorgeven. Ik ben daarom meteen doorgegaan met de opleiding tot trainer voor zowel kinderen als volwassenen. Ook blijf ik me ontwikkelen door het volgen van bijvoorbeeld compassietrainingen en retraites. Ik ben opgeleid bij het Centrum voor Mindfulness en heb daar jaren als trainer gewerkt.

In mijn werk als psycholoog pas ik mindfulness dagelijks toe om mensen te ondersteunen bij allerlei soorten klachten. Het helpt om meer afstand te krijgen van je gedachten, met meer mildheid naar jezelf te kijken en weer in contact te komen met jezelf.

Het blijft iedere keer weer bijzonder om te zien hoeveel mindfulness kan veranderen in het leven van mensen. Het voelt als een voorrecht om deelnemers in dit proces te begeleiden en dit doe ik dan ook met veel enthousiasme en humor. Ik creëer een veilige plek waar ruimte is voor alles wat er speelt.

Naast mijn werk als psycholoog en trainer ben ik vrijwilliger voor Stichting Achter de Regenboog. Ik hou van mijn dochter, familie en vrienden.

Mindfulness Zuidoost
Mindfulness Amsterdam Zuidoost

Mindfulness betekent voor mij in contact blijven met mijn innerlijke stem en van daaruit doen wat goed is. Als dochter van Surinaamse ouders ben ik tussen twee culturen opgegroeid. Ik heb mijn weg daarin moeten vinden, met vallen en opstaan maar met een vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Van huis uit ben ik katholiek en naarmate ik ouder werd vond ik steeds meer verbinding met mijn geloof. Mindfulness is enige jaren geleden in mijn leven gekomen en het klikte meteen. Inmiddels wissel ik retraites in katholieke kloosters af met vipassana retraites. Deze combinatie ervaar ik als zeer waardevol omdat mindfulness bijdraagt aan verdieping van mijn geloof en omgekeerd door mijn geloof vind ik verdieping in mindfulness.

Door het overlijden van mijn dochter en mijn beide ouders heb ik moeten leren loslaten. Mijn spirituele ontwikkeling heeft hieraan bijgedragen door het beoefenen en bestuderen van religie en filosofie. Vanuit mijn Creools-Surinaamse roots de winti-religie; in katholieke kloosters vond ik stilte en contemplatie maar ook inzichten over de islam; tijdens vipassana retraites de boeddhistische filosofieën en mindfulness. Door deze reis heb ik het perspectief gekregen voor de vrouw die ik wil zijn en kreeg ik tools om te leren omgaan met alles wat er in mijn leven langs is geweest en nog langs gaat komen.

Mijn loopbaan is begonnen bij een bank, vervolgd in de jeugdzorg en de laatste 11 jaar als manager beleid bij gemeenten en zelfstandig Mindfulness Trainer/Coach. Daarnaast zit ik in het bestuur van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers (VMBN). Vrijwilligerswerk doe ik in een hospice waar ik bewoners begeleid in de laatste zes weken van hun leven.

Ik gun iedereen een mindful leven ongeacht je geloof, gender en culturele achtergrond zodat ook jij de kracht vindt om te zijn wie je wilt zijn.


Mindfulness Amsterdam Noord
Mindfulness Amsterdam Noord

Op mijn 15e kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie. Ik had burn-out klachten, sliep slecht, was doodmoe en piekerde veel. Yoga en meditatie hielpen mij beter te slapen en weer in contact te komen met mijn lichaam en ernaar te luisteren. Sindsdien zijn yoga en meditatie niet meer weg te denken uit mijn leven.

Rond mijn 20e begon ik met de Raja yoga docentenleiding. Later volgde Vipassana retraites en verdiepte ik me in de boeddhistische psychologie. Ik wist door eigen ervaring wat meditatie en mindfulness voor een mens kan betekenen. Minder piekeren, meer overzicht, de optie om af en toe een pauze in te lassen, wijsheid. De logische volgende stap was mindfulness trainer te worden, dat deed ik in Amsterdam bij het Centrum voor Mindfulness.

Mindfulness is er voor mij altijd. Of ik nou sta af te wassen of met mijn hond in het bos wandel. Ik oefen aanwezig te zijn in het moment en bewust te kiezen als ik bijvoorbeeld even mijn telefoon wil pakken. Het blijft work in progress. Daarnaast is de beoefening van dankbaarheid en liefdevolle vriendelijkheid (metta) steeds belangrijker voor mij geworden.

Naast yoga, en mindfulness trainer ben ik ook acupuncturist. Met veel liefde help ik mensen met pijnklachten, begeleid ik zwangere vrouwen en kankerpatiënten in hun traject.

Mindfulness Amsterdam West
Mindfulness Amsterdam West

Na het afronden mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik op zoek gegaan naar hoe invulling te geven aan mijn kennis, interesses en mijn persoonlijke waarde. Ik besloot te gaan reizen. Deze jaren van zelfredzaamheid en contact met andere culturen en kleurrijke persoonlijkheden hebben mij veel zelfinzicht opgeleverd. Belangrijkste inzicht was de waarde van vriendschap en verbinding. Met naasten maar zeker ook met jezelf.

Na mijn laatste lange reis kwam ik in contact met mindfulness. Ik was vanuit mijn reizen in Azië al bekend met het begrip ‘mindfulness’ in de oosterse traditie. De westerse benadering van mindfulness bracht mijn kennis uit de psychologie en ervaring met oosterse meditatie bij elkaar. Ik heb in 2012 de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd en geef sindsdien met veel passie en plezier de mindfulness en mindful zelfcompassie training.

Vanuit het contact met deelnemers en de vragen die zij naar de trainingen meebrachten ben ik mij meer gaan richten op individuele begeleiding, in eerste instantie bij stress en burn-out klachten maar ondertussen heb ik een eigen praktijk aan de Parnassusweg in Amsterdam waar ik mensen begeleid met diverse psychosociale vragen en klachten.

Mijn kennis en vaardigheden op het gebied van individuele begeleiding en therapie is in constante ontwikkeling, zo maakte ik mij de integratieve aanpak binnen psychotherapie eigen bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en verdiepte ik mij in klassieke en moderne hypnotherapie en methoden zoals EMDR. Regelmatig volg ik modules & cursussen om mijn kennis en vaardigheden uit te breiden.

Mijn wens is om mensen vanuit openheid een acceptatie een effectieve begeleiding te bieden zodat ze snel zelf weer verder kunnen. Zien hoe mensen hun eigen proces van verwerken en veranderen doormaken geeft mij veel voldoening, helemaal wanneer zij sterker en tevreden weer afscheid nemen.


Mindfulness Amsterdam Zuid & individueel
Individuele Mindfulness & A'dam Zuid

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ik dan ook de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar weinig aan veranderen, omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb. Ik laat mezelf raken, leer en ontwikkel iedere dag. Dat maakt mijn leven afwisselend, verdiepend & speels.

Als gecertificeerd mindfulness trainer werk ik zowel met groepen als in individuele sessies en business teams. Mijn mindfulnesstrainingen zijn toegespitst aan de behoeften en mogelijkheden van mensen werkzaam in het bedrijfsleven, publieke sector en ondernemers. Ik ken, vanwege mijn achtergrond in het bedrijfsleven, het krachtenveld waar binnen gefunctioneerd moet worden en speel daar op in: resultaatgericht, veilig, nuchter, met veel inlevingsvermogen, een scherpe intuïtie en humor. Zowel de trainingen als de coaching wordt aangeboden in zowel Nederlands en/of Engels.

Naast gecertificeerd mindfulnesstrainer (lid VMBN), yogadocent (Sai Mithra) en lichaamsgerichte psychotherapeut (EABP i.o) ben ik co-eigenaar van It's Just Therapy®, een coachplatform. Daarvoor richtte ik Rishis® op (evenementen en opleidingen) en werkte ik bijna 15 jaar in het bedrijfsleven (VNU Business Publications, Randstad, Sanoma Media)). Met mijn teams ontwikkelde ik de marketing- en salesstrategie, positionering, in- en externe communicatie van grote merken als Intermediair, Cosmopolitan, Marie Claire, Newmonday.com, Management Team en ontwikkelde en lanceerde het concept Sprout (voor ondernemers).

Zie ook biografie trainers voor een overzicht van alle beroepsgerichte opleidingen en retraites genoten door onze trainers.