Mindfulness In het onderwijs

Docenten

Volle klassen, veel verschillen, steeds meer administratieve taken en weinig voorbereidingstijd

behoren tot de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Dit vraagt veel van een docent en kan tot stress, gepieker of zelfs een burn-out tot leiden. 

 

Een mindfulness training kan docenten helpen in het hervinden van hun passie voor het vak. In het vinden van rust en kalmte die niet alleen de docent  beïnvloedt maar ook zijn weerslag heeft in de klas.

 

Duur

Het betreft 8 bijeenkomsten van elk 2 uur, waarbij docenten de vaardigheid mindfulness leren. Tevens worden enkele oefeningen geleerd die docenten in de klas met jongeren kunnen doen. (Eventueel is een aangepast programma mogelijk)

 

Kosten

Bent u geïnteresseerd in een mindfulness training voor docenten? Dit kan bij u op school of bij het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam.

De prijs hiervoor bedraagt €375,- per deelnemer. Indien de training op school gegeven wordt komt hier €27,50 per meditatieplek bij voor de aanschaf van een meditatie-set (kunnen docenten ook na de training blijven gebruiken)  of eenmalig €100,- voor de huur van alle meditatie materialen. Of indien dat de voorkeur geniet kan de training op de beschikbare stoelen gegeven worden. De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

 

Geen volledige training, wel een workshop. Neem contact op voor een maatwerk oplossing. 

 

Extra: Indien u een mindfulness training voor docenten en/of leerlingen over een langere periode wilt aanbieden kan dit ook als een tijdelijke aanstelling als docent vanaf 0,2 fte.

 

Studenten v/a circa 18 jaar

Stress bij studenten is niet nieuw. Onze veranderende samenleving en arbeidsmarkt vraagt echter ook meer van jongeren vandaag de dag. Social media en smartphones zorgen bovendien voor constante extra prikkels. Mindfulness kan jongeren helpen bij het omgaan met de mogelijke gevolgen zoals (studie) stress, gepieker en concentratieproblemen, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en beter leren omgaan met neerslachtigheid, slaapproblemen en (faal-)angst.  

 

Duur

Voor studenten vanaf circa 18 jaar is de training vergelijkbaar met de docententraining, echter met voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van studenten en kortere meditaties. Deze lessen duren 1,5 uur.

  

Kosten

De kosten voor de studententraining bedraagt €3000,- per klas voor 8 wekelijkse bijeenkomsten met een maximale klasgrootte van 14 studenten. Indien de training op school gegeven wordt komt hier €27,50 per meditatieplek bij voor de aanschaf van een meditatie-set (kunnen studenten ook na de training blijven gebruiken) of eenmalig €100,- voor de huur van alle meditatie materialen. Of indien dat de voorkeur geniet kan de training op de beschikbare stoelen gegeven worden. De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

 

 

Geen volledige training, wel een workshop. Neem contact op voor een maatwerk oplossing.

  

Extra: Indien u een mindfulness training voor docenten en/of leerlingen over een langere periode wilt aanbieden kan dit ook met een tijdelijke aanstelling als docent vanaf 0,2 fte.