Mindfulness In het onderwijs

Docenten

Als docent in het MBO ken ik de uitdagingen van het voor de klas staan. Volle klassen, veel verschillen, steeds meer administratieve taken en weinig 

voorbereidingstijd behoren tot de dagelijkse praktijk. Dit vraagt veel van een docent en kan tot stress, gepieker of zelfs een burn-out tot leiden. 

 

Een mindfulness training kan docenten helpen in het hervinden van hun passie voor het vak. In het vinden van rust en kalmte die niet alleen de docent zal beïnvloeden maar ook zijn weerslag zal hebben in de klas.

 

 

 

Duur

Het betreft 8 bijeenkomsten van elk 2 uur en 15 minuten, waarbij docenten de vaardigheid mindfulness leren. Tevens worden enkele oefeningen geleerd die docenten in de klas met jongeren kunnen doen. (Eventueel is een aangepast programma mogelijk)

  

 

 

Kosten

Bent u geïnteresseerd in mindfulness trainingen voor docenten? Dit kan bij u op school of bij het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam.

De prijs hiervoor bedraagt €325,- per deelnemer. Indien de training op school gegeven wordt komt hier €50,- per meditatieplek bij voor de aanschaf van een meditatie-set of eenmalig €100,- voor de huur van alle meditatie materialen. De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

 

 

 

Extra: Indien u een mindfulness training voor docenten en/of leerlingen over een langere periode wilt aanbieden kan dit ook als een tijdelijke aanstelling als docent vanaf 0,2 fte.

 

Jongeren

Stress bij leerlingen en studenten is niet nieuw. Onze veranderende samenleving en arbeidsmarkt vraagt echter ook meer van jongeren vandaag de dag. Social media en smartphones zorgen voor constante prikkels. Mindfulness kan jongeren helpen bij het omgaan met de mogelijke gevolgen zoals stress, gepieker en concentratieproblemen, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en beter leren omgaan met depressieve gevoelens.  

 

In een aantal landen, waaronder Engeland, wordt mindfulness al succesvol ingezet binnen het onderwijs. Ook in Nederland is mindfulness binnen het onderwijs aan een opmars bezig.

 

Duur

De training voor jongeren tot circa 18 jaar verschilt qua aanpak van de reguliere training. Het betreft 8 lessen van 1 uur met oefeningen afgestemd op de belevingswereld van jongeren. Voor studenten vanaf 18 jaar is de training vergelijkbaar met de docententraining, echter met voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van studenten en kortere meditaties. Deze lessen duren 2 uur.

  

Kosten
Heeft u interesse in mindfulness trainingen binnen de school te organiseren voor jongeren? 

De prijs voor de training tot 18 jaar bedraagt €1.275,- per klas. De studententraining 18+ bedraagt €1495,- per klas. Indien de training op school gegeven wordt komt hier €50,- per meditatieplek bij voor de aanschaf van een meditatie-set of eenmalig €100,- voor de huur van alle meditatie materialen. Afhankelijk van het type onderwijs en niveau bepalen we de maximale klasgrootte. De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

 

Extra: Indien u een mindfulness training voor docenten en/of leerlingen over een langere periode wilt aanbieden kan dit ook met een tijdelijke aanstelling als docent vanaf 0,2 fte.