Mindfulness In het onderwijs

Docenten en ander personeel

Volle klassen, veel verschillen, steeds meer administratieve taken en weinig voorbereidingstijd

behoren tot de dagelijkse praktijk in het onderwijs. Dit vraagt veel van een docent en kan tot stress, gepieker of zelfs een burn-out tot leiden. 

 

Een mindfulness training kan docenten helpen in het hervinden van hun passie voor het vak. In het vinden van rust en kalmte die niet alleen de docent  beïnvloedt maar ook zijn weerslag heeft in de klas.

 

Duur

Het betreft 8 bijeenkomsten van elk 2 uur, waarbij docenten de vaardigheid mindfulness leren. Tevens worden enkele oefeningen geleerd die docenten in de klas met jongeren kunnen doen. (Eventueel is een aangepast programma mogelijk)

 

Kosten

Bent u geïnteresseerd in een mindfulness training voor docenten? Dit kan bij u op school, online of bij het Therapeutisch Activiteiten Centrum Amsterdam.

De prijs hiervoor bedraagt €375,- per deelnemer inclusief individuele intake (max 14 deelnemers). Indien de training op school gegeven wordt komt hier €45,- p.p. bij voor de aanschaf van een meditatie-set. De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.

 

Studenten v/a circa 18 jaar

Stress bij studenten is niet nieuw. Onze veranderende samenleving en arbeidsmarkt vraagt echter ook meer van jongeren vandaag de dag. Social media en smartphones zorgen bovendien voor constante extra prikkels. Mindfulness kan jongeren helpen bij het omgaan met de mogelijke gevolgen zoals (studie) stress, gepieker en concentratieproblemen, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en beter leren omgaan met neerslachtigheid, slaapproblemen en (faal-)angst.  

 

Duur

Voor studenten vanaf circa 18 jaar is de training vergelijkbaar met de docententraining, echter met voorbeelden die aansluiten bij de belevingswereld van studenten en kortere meditaties. Deze lessen duren 1,5 uur.

  

Kosten

De kosten voor de studententraining bedraagt €2750,- per klas voor 8 wekelijkse bijeenkomsten met een maximale klasgrootte van 14 studenten. Indien de training op school gegeven wordt komt hier €45,- per meditatieplek bij voor de aanschaf van een meditatie-set (kunnen studenten ook na de training blijven gebruiken). De bedragen zijn inclusief lesmateriaal en exclusief BTW.


Liever een kortere training, workshop of studiedag organiseren bij uw op school. Neem contact op om samen de mogelijkheden te onderzoeken.


Onderwijs opdrachtgeversAl meer dan 2000 mensen volgden tot volle tevredenheid een mindfulness training, weekend of opleiding bij ZoMindful, waaronder vele docenten en onderwijs personeel. Neem contact op voor een offerte of om eerst samen de mogelijkheden te onderzoeken.

 

Benieuwd naar hoe deelnemers de training beoordelen? Lees hier ervaringen en/of het onderwijs nieuwsbericht dat eerder op het intranet van het Regiocollege verscheen.

Download
Mindfulness training medewerkers nieuws
Adobe Acrobat document 118.3 KB