Zohair Elabd - Mindfulness training & opleiding

Ik ontdekte de kracht van mindfulness in een periode van veel stress. Een veeleisende baan in het bedrijfsleven, de koop van een nieuw huis, en een stuk lopende relatie eisten hun tol. Toen ik een meditatietraining volgde ervoer ik niet alleen verlichting in mijn klachten, minder stress, minder gepieker en rsi klachten, maar dat ik er bovendien een gelukkiger en stabieler mens van werd. Er was een zaadje geplant.

 

Door de jaren heen volgde ik verschillende mindfulness opleidingen en bezocht ik retraites van verschillende tradities in verschillende landen. Dit leidde uiteindelijk tot mijn mindfulness trainerschap en de oprichting van ZoMindful. Vandaag de dag verzorg ik mindfulness trainingen, mindfulness weekenden en ben ik mindfulness opleider.

Mindfulness helpt mij beter om te gaan met de hectiek van alledag en simpelweg gelukkiger te zijn. Het delen van deze vaardigheid is mijn voornaamste drijfveer om mindfulness trainer te zijn.

Naast gecertificeerd mindfulness trainer (MBSR/MBCT) & mindfulness opleider werk ik als (museum-) docent en projectleider. Ook was ik een periode gemeenteraadslid in Amsterdam. De ervaringen die ik opdeed in de verschillende bedrijfstakken neem ik mee in mijn docentschap. Als ik geen les geef probeer ik mijn leven te vullen met vooral veel plezier, door het samenzijn met mijn naasten, mooie films te zien, te sporten of... helemaal niks te doen. 


Daphne 

“Tijdens de trainingen weet Zohair in korte tijd een veilige en vertrouwde sfeer op te bouwen in een groep van mensen die elkaar niet kennen. Zohair zijn betrokkenheid, humor, rust en niet oordelende houding maakten dat ik mij meteen welkom en op mijn gemak voelde. Het rustpunt dat elke week weer gecreëerd werd in het drukke Amsterdamse bestaan was erg prettig. In 8 weken is er een goede en brede basis gelegd om mindfulness toe te passen in het dagelijkse leven. Het werkboek is ook erg waardevol waarin naast de behandelde theorie en oefeningen prachtige gedichten staan. Het volgen van deze mindfulness training is echt een cadeau voor jezelf (en je omgeving 😉 ) en ik zou het iedereen aanraden!