Mindfulness kerstretraite: 26-28 december

Stap uit je dagelijkse routine en gun jezelf de tijd om echt tot rust te komen, ontspanning te vinden en te ontdekken wat belangrijk is voor jou. Wat wil jij echt als je al het moeten even los kan laten? Tijdens deze mindfulness kerstretraite creëren we de juiste balans tussen activiteit en rust, tussen reflectie en ontspanning. Zo krijg je meer zicht op je eigen leven en kan je met vertrouwen en meer innerlijke rust aan het roer gaan staan. 

 

Mindful bewegen

Naast het beoefenen van mindfulness meditatie, wat de kern van onze beoefening zal zijn, zullen we mindful bewegen. Een mooie afwisseling op het zittend mediteren, waarin we lichaam en geest nog meer in de gelegenheid stellen om te ontspannen en te herstellen. We doen dit middels zachte en voor iedereen toegankelijke yin-yoga, diep ontspannende en herstellende yoga nidra (ook wel yoga-slaap genoemd) en loopmeditatie.

 

Mindful in contact

Verder zullen we ervaren hoe het is als we mindfulness kwaliteiten meenemen in contact. Onze relaties kunnen hierdoor meer verdiepen, worden compassievoller, oprechter en interessanter. 

 

Wat brengt deze retraite jou?

 • Mindfulness, ontspanning en meer
 • Een aantal dagen alle tijd en aandacht voor jezelf
 • Verbinden met jezelf en voelen waar jij behoefte aan hebt
 • Inzicht in wie jij bent en wat belangrijk is voor jou in jouw leven
 • Handvatten om meer rust in te kunnen bouwen in jouw dagelijkse leven 
 • Stilte (in de ochtenden verblijven we in stilte, een prachtige manier om je ervaring nog verder te verdiepen)

Buiten het programma is er voldoende tijd voor ontspanning en rust. Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking en verstilling, voor het maken van een wandeling, te verbinden met andere deelnemers, wellness (sauna, massage) en te genieten van de veelal biologische en vegetarische maaltijden. 
 

Bekijk hier het voorbeeld programma per dag voor een weekend of week retraite. Programma kan afwijken per retraite. 

 

Dit alles…. gepaard met lichtheid, humor en plezier! 
Lees ervaringen van eerdere deelnemers 

 

Mocht je twijfelen over welk weekend het beste bij je past, je kan altijd even contact opnemen om te overleggen.


Details retraite

 

 • Retraite: Ma 26 dec 14.00 tot woe 28 dec 14.00 
 • Verblijf: Volpension met vegetarisch biologische keuken
 • Retraite begeleider: Zohair Elabd
 • Wellness: Sauna & koudwaterbad
 • Optioneel: Massage (niet in prijs inbegrepen) 
 • Prijzen weekend: €370,- in tent/camper 
  €395,- 3/4pk, €440,- op 2pk €530,- 1 p-kamer
 • Wie: alle leeftijden, met/zonder ervaring
 • Met: carpool/samen reis opties

Foto's Retraite

AANMELDEN (via ZoMindful gevonden, vermeld 'via docent' op het formulier en ontvang een welkomstgeschenk!Retraitecentrum & bereikbaarheid

Transitium Zeeveld in Castricum - Noorderstraat 2

Wadend in ruimte en rust ligt dit retraite centrum op een groot beschut landgoed in het bos, nabij duinen en strand. Het gezellige gebouw is licht, sfeervol en ruim. Deze retraite plek biedt een lichte sfeervolle woonserre, een eetkamer, een stiltekamer en een ruime workshopruimte. De natuurrijke omgeving nodigt uit tot uitgebreide strand-, duin- en/of boswandelingen.

 

Er is uitgebreide kamerkeuze: 1, 2 en 3/4 persoonskamers met badkamer of met wastafel en voldoende gedeeld sanitair. Er zijn een paar plekjes voor tentjes en met de camper kan je op de openbare parkeerplaats staan. Boek tijdig om alle keuze te hebben.

  

Bereikbaarheid

Met de auto is deze locatie goed te bereiken en er is een parkeerplaats even buiten het terrein.

 

Per trein of bus naar Station Castricum, vervolgens verder te voet (loopafstand 45 min), per fiets (fietsafstand 15 min; OV-fietsen te huur bij het station), per bus, lijn 164 naar Egmond aan Zee, uitstappen halte Noorderstraat, of per OV taxi.

  

Carpool 

Al jaren komen velen carpoolend naar onze locaties. Bij aanmelding geef je op of je passagiers zoekt of wilt meerijden. Neem zelf contact met elkaar op voor afspraken over vertrektijden en -plaatsen. Wij kijken mee naar logistieke carpoolmatches. 

 

Aanmelden

Meld je HIER aan (De retraite via ZoMindful gevonden, vermeld dan 'via docent' op het aanmeldformulier, je ontvangt dan op de retraite een welkomstgeschenk). Meer lezen over de retraite en de locatie, bezoek dan de website van FITBODYMIND