Josta Kolkman - Mindfulness Amsterdam Oost & IJburg

Tijdens een roerige periode in mijn leven op zowel persoonlijk als professioneel vlak kwam ik in aanraking met mindfulness. In de periode daarna, van zelf oefenen en veel struikelen, begon ik langzaam te ervaren dat ik meer ruimte had in mijn gevoel en mijn denken. 

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden, waarbij ik me vaak met dankbaarheid en een glimlach besef dat elk moment een nieuw moment is om te leren en dat ik elk moment een keuze heb in hoe ik op bepaalde situaties reageer. Het observeren van mijzelf en mijn reacties geeft me een mate van afstand die me ontspanning en vrolijke nieuwsgierigheid geeft.

Met de jaren heb ik mijn eigen meditatiebeoefening verdiept door het volgen van opleidingen en retraites in binnen- en buitenland. Ik heb leren & groeien als kernwaarden, en vergroot met veel plezier mijn begrip van mindfulness door het deelnemen aan workshops en masterclasses, het lezen van boeken en de goede gesprekken met mede-trainers.

Voor mijn trainerschap heb ik jaren gewerkt in binnen- en buitenland als Event Manager en daarna HR en Learning & Development Manager. Inmiddels werk ik parttime als projectmanager om meer tijd te kunnen besteden aan mindfulness, massage & aromatherapie. Waar ik verder van geniet is wandelen in bos & duin, zwemmen in de zee (ook in de winter), lezen, het Concertgebouw of een festival bezoeken en tijd doorbrengen met geliefden, vrienden en familie.


Martine

"De mindfulness training bij Josta was voor mij een eye-opener. Zij is positief, heeft een fijne warme stem, ze is meelevend en weet een veilige sfeer te creëren. Ze is betrokken, denkt mee en neemt jouw punten mee in haar uitleg en begeleiding. Door haar begeleiding heb ik meer inzicht in mezelf gekregen en de door haar aangereikte tools pas ik toe in mijn leven om meer rust en balans te creëren en bewuster het hier en nu te ervaren.