Sherida Pengel - Mindfulness Amsterdam Zuidoost

Mindfulness betekent voor mij in contact blijven met mijn innerlijke stem en van daaruit doen wat goed is. Als dochter van Surinaamse ouders ben ik tussen twee culturen opgegroeid. Ik heb mijn weg daarin moeten vinden, met vallen en opstaan maar met een vertrouwen dat het altijd weer goed komt. Van huis uit ben ik katholiek en naarmate ik ouder werd vond ik steeds meer verbinding met mijn geloof. Mindfulness is enige jaren geleden in mijn leven gekomen en het klikte meteen. Inmiddels wissel ik retraites in katholieke kloosters af met mindfulness retraites. Deze combinatie ervaar ik als zeer waardevol omdat mindfulness bijdraagt aan verdieping van mijn geloof en omgekeerd door mijn geloof vind ik verdieping in mindfulness.  

 

Door het overlijden van mijn dochter en mijn beide ouders heb ik moeten leren loslaten. Mijn spirituele ontwikkeling heeft hieraan bijgedragen door het beoefenen en bestuderen van religie en filosofie. Vanuit mijn Creools-Surinaamse roots de winti-religie; in katholieke kloosters vond ik stilte en contemplatie, maar ook inzichten over de islam; tijdens vipassana retraites de boeddhistische filosofieën en mindfulness. Door deze reis heb ik het perspectief gekregen voor de vrouw die ik wil zijn en kreeg ik tools om te leren omgaan met alles wat er in mijn leven langs is geweest en nog langs gaat komen.

 

Mijn loopbaan is begonnen bij een bank, vervolgd in de jeugdzorg en de laatste 11 jaar als beleidsmanager bij gemeenten en zelfstandig Mindfulness Trainer/Coach. Daarnaast zit ik in het bestuur van de beroepsvereniging voor mindfulness trainers (VMBN). Vrijwilligerswerk doe ik in een hospice waar ik bewoners begeleid in de laatste zes weken van hun leven.
 

Ik gun iedereen een mindful leven ongeacht je geloof, gender en culturele achtergrond zodat ook jij de kracht vindt om te zijn wie je wilt zijn. 
 

Klik hier voor de opleidingsbiografie van Sherida


Lisa

 "Sherida, brengt op een begrijpelijke manier de stof over. De rust die er hangt is fijn en er is tijdens de training oog en ruimte voor de individuele cursist."