Marleen ter Avest - Mindfulness Amsterdam Oost

Op het moment dat ik met mindfulness in aanraking kwam in 2012 bracht dit mij meer in contact met mijn gevoel en behoeften, wat mij heeft geholpen om de studieswitch van geneeskunde naar psychologie te maken. Dit is een switch van hoofd naar hart geweest. Ik ben hier om jou te inspireren aan de slag te gaan en open te staan om bewust keuzes te maken die bij jou passen. Want, er is zo veel meer uit het leven te halen, waarin jij er zowel meer voor jezelf als voor anderen kunt zijn.

 

De impact dat mindfulness op mijn leven had gehad, liet mij niet meer los. Na de studie klinische psychologie, mocht ik een promotietraject naar de werkingsmechanismen van mindfulness en compassie bij mensen met depressie aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness doorlopen. Parallel aan het werk als onderzoeker, volgde ik de 1.5-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulness trainer aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness (MBSR/MBCT, cat.1), de opleiding tot compassie trainers bij Frits Koster en Annetje Brunner (MBCL, cat. A) en startte ik mijn eigen praktijk, Note to Mind, van waaruit ik mindfulness en compassie trainingen en coaching verzorg, zowel voor particulieren als binnen het onderwijs en onderzoek. Daarnaast verzorg ik mindfulness trainingen voor ZoMindful.

 

Mijn werkwijze kenmerkt zich door gelijkwaardigheid, nieuwsgierigheid en een speelse directheid. Dat we maar samen mogen ontdekken en leren. Mogen vallen.... en ook weer opstaan.

 

Heb je (onderzoeks-)vragen of wil je gewoon even  gericht (of ongericht) sparren? Voel je vrij om vrijblijvend contact met me op te nemen, ik sta met liefde voor je klaar.

Mijn mindfulness opleidingen

 


Maarten

”De training heeft mij inzicht in mijzelf gegeven; wat wil ik en hoe ik verder wil.  Meer tijd voor mezelf inroosteren is echt van essentieel belang. Het heeft me meer rust gebracht en ik geniet nu met volle aandacht van heel veel kleine dingen en dat was ik echt uit het oog verloren.’‘