Jorinde Gommans-Mindfulness Amsterdam Noord

Zo'n 10 jaar geleden kwam ik tijdens een roerige periode van mijn leven voor het eerst in contact met mindfulness. Ik herinner mij nog goed de ogenschijnlijk kleine oefening die uiteindelijk grote impact had (en nog steeds heeft) op mijn leven; de adempauze. Sindsdien heb ik mij zowel op professioneel als persoonlijk vlak verdiept in mindfulness en is de beoefening hiervan een belangrijk onderdeel geworden van mijn leefwijze.

 

Mindfulness beoefening helpt mij om uit de automatisch piloot te stappen en in contact te blijven met wat ik denk en voel. Het leert mij veel over wie ik ben, wat mijn wensen en grenzen zijn en waar ik goed op gedij. Dit heeft mij de laatste jaren geholpen om keuzes te maken die passen bij mij als mens en waar ik blij van word.

 

Wat mij bij de beoefening van mindfulness meditatie zeer aanspreekt is de vriendelijke en compassievolle benadering. Hoe ga je met jezelf om als dingen even niet lukken of anders gaan dan je had gehoopt? Want vaak zijn we juist op de uitdagende momenten in ons leven ook nog eens heel streng voor onszelf.

 

Voordat ik mindfulness trainingen gaf was ik werkzaam als communicatietrainer en manager in het bedrijfsleven. De lat lag hier vaak erg hoog. Ik kwam regelmatig in aanraking met mensen die stressgerelateerde klachten hebben zoals burn-out, angsten of somatische klachten. Dit heeft mij o.a. geïnspireerd om in het bedrijfsleven voorlichting over stress & mindfulnesstrainingen te geven. Verder geef ik retraites en organiseer ik vanuit mijn platform Project New Earth lezingen en activiteiten over persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en duurzaamheid.

 

Andere bezigheden waar ik blij van word zijn in de natuur zijn, yoga, salsadansen, lezen, wandelen, paardrijden en tijd doorbrengen met mijn familie & vrienden.


Maarten

”De training heeft mij inzicht in mijzelf gegeven; wat wil ik en hoe ik verder wil.  Meer tijd voor mezelf inroosteren is echt van essentieel belang. Het heeft me meer rust gebracht en ik geniet nu met volle aandacht van heel veel kleine dingen en dat was ik echt uit het oog verloren.’‘