Diecke Bentum-Mindfulness Amsterdam Noord

Op mijn 15e kwam ik voor het eerst in aanraking met meditatie. Ik had burn-out klachten, sliep slecht, was doodmoe en piekerde veel. Yoga en meditatie hielpen mij beter te slapen en weer in contact te komen met mijn lichaam en ernaar te luisteren. Sindsdien zijn yoga en meditatie niet meer weg te denken uit mijn leven.

 

Rond mijn 20e begon ik met de Raja yoga docentenleiding. Later volgde Vipassana retraites en verdiepte ik me in de boeddhistische psychologie. Ik wist door eigen ervaring wat meditatie en mindfulness voor een mens kan betekenen. Minder piekeren, meer overzicht, de optie om af en toe een pauze in te lassen, wijsheid. De logische volgende stap was mindfulness trainer te worden, dat deed ik in Amsterdam bij het Centrum voor Mindfulness.

 

Mindfulness is er voor mij altijd. Of ik nou sta af te wassen of met mijn hond in het bos wandel. Ik oefen aanwezig te zijn in het moment en bewust te kiezen als ik bijvoorbeeld even mijn telefoon wil pakken. Het blijft work in progress. Daarnaast is de beoefening van dankbaarheid en liefdevolle vriendelijkheid (metta) steeds belangrijker voor mij geworden.

 

Naast yoga, en mindfulness trainer ben ik ook acupuncturist. Met veel liefde help ik mensen met pijnklachten, begeleid ik zwangere vrouwen en kankerpatiënten in hun traject. 

 

Klik hier voor een overzicht van mijn relevante opleidingen


Maarten

”De training heeft mij inzicht in mijzelf gegeven; wat wil ik en hoe ik verder wil.  Meer tijd voor mezelf inroosteren is echt van essentieel belang. Het heeft me meer rust gebracht en ik geniet nu met volle aandacht van heel veel kleine dingen en dat was ik echt uit het oog verloren.’‘