Claire Wielenga - Mindfulness Amsterdam Noord

Vijftien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met mindfulness tijdens mijn studie in de Verenigde Staten. Sindsdien heb ik me er zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder in verdiept: van opleidingen en retraites tot inspirerende boeken en zelf oefenen.

Mindfulness heeft me geholpen om bewuster te worden van mezelf. Wie ben ik, wat voel ik en hoe ga ik op een vriendelijkere manier met mezelf om? Tijdens moeilijke momenten helpt mindfulness me om weer in contact met mezelf te komen. Zo blijf ik in balans en kan ik meer gemoedsrust vinden, ook als het me even niet lukt om mindful te zijn.

In 2015 ben ik mijn eigen psychologepraktijk gestart, waar ik vooral met mensen werk die klachten als zelfkritiek, angst en stress ervaren. In mijn behandelingen pas ik veel mindfulness en zelfcompassie toe. Ik heb gezien wat voor positief effect dit kan hebben op het algemeen welbevinden. Hierdoor groeide mijn ambitie om mindfulness trainingen te geven naast mijn individuele behandelingen.

Buiten mijn werk als mindfulness trainer en psycholoog houd ik erg van muziek maken op mijn ukelele, yoga, wandelen in de natuur en samenzijn met mijn vrienden en familie.


Anne-marie 
“Ik heb ontzettend veel geleerd van de mindfulness training bij Claire. Ik ben bewuster van mezelf geworden, van wie ik ben als persoon maar ben ook bewuster geworden van mijn lichaam. Het lukt me nu beter om naar mezelf te luisteren en lichaamsignalen op te merken, ook weet ik nu beter wat ik kan doen als ik weer te veel spanning ervaar. Claire heeft een rustige uistraling en aanpak. Ze is niet oordelend – dat maakt het makkelijk om iets te delen, ook was zij goed bereikbaar ook buiten trainingen om.